maandag 8 februari 2021

Review: The Telescopes - Songs Of Love And Revolution (Tapete Records, 2021) (Dark Wave / Rock)

The Telescopes, die zich muzikaal liet inspireren door band als Suicide, The Velvet Underground en The 13th Floor Elevators werd in 1987 te Burton Upon Trent, Staffordshire, Engeland, door Stephen Lawrie opgericht.
De eerste formatie van de band bestond uit: Stephen Lawrie - zang en akoestische gitaar, Joanna Doran - achtergrond zang en slaggitaar, David Fitzgerald - sologitaar, Robert Brookes - basgitaar en Dominic Dillon - drums en percussie.
In de periode 1987 tot heden speelden er 27 verschillende muzikanten in The Telescopes, met als enige constante Stephen Lawrie en werden er platen uitgebracht via 18 verschillende labels.
De band heeft sinds de oprichting 21 singles en 17 albums via diverse labels uitgebracht, waaronder 2 live albums, 6 compilaties en 9 studio albums.
Hun eerste single was "Forever Close Your Eyes" uit 1988, die als split 7" flexi-disc uitgebracht werd samen met de band met Loop en via het Cheree label verscheen, waarna het debuut album "Taste" in 1989 volgde.
"As Light Return", dat 7 juli 2017 werd uitgebracht, is hun negende studio album en, na "Hidden Fields" uit 2015, het tweede, dat via het Tapete Records label is verschenen, waarna op 20 november 2017 "Stone Tape" volgde.
De opvolger hiervan heet "Exploding Head Syndrome", dat 8 nummers bevat en deze verscheen op 1 februari 2019 als CD via Tapete Records en als LP in een beperkte oplage op paars vinyl en tevens op zwart vinyl en download, op 3 februari 2020 gevolgd door het digitale album "live At Spacefest!" en op 20 juli 2020 door "Live Sessions", dat eveneens als dd werd uitgebracht en op 5 februari 2021 werd hun twaalfde album, "Songs Of Love And Revolution", waarop 9 nummers staan, als CD via Tapete Records uitgebracht. 

Het album begint met "This Is Not A Dream", waarin de band een heerlijke zware song speelt, die een eentonig licht hypnotiserend terugkerend ritme en vage zang bevat en gevolgd wordt door "Strange Waves", een schitterende rock song met een dansbaar terugkerend ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld.
Daarna volgen "Mesmerised", een uitstekende vrij zware song met niet al te hoog tempo en een licht hypnotiserend ritme, "Come Bring Your Love", dat tot halverwege in een traag tempo wordt gespeeld, om dan over te gaan in een swingende rock song en "This Train", een puike song met een eentonig terugkerend licht hypnotiserend ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld.
In  het titel nummer "Songs Of Love And Revolution" laat The Telescopes me nogmaals genieten van zo'n verrukkelijke zware song met een hypnotiserend ritme, dat me in een lichte trance brengt en in "You're Never Alone With Despair" krijg ik een erg trage song voorgezet, die ook nu weer een terugkerend ritme heeft.
Verder volgen "We See Magic And We Are Neutral, Unnecessary", een fantastische swingende uptempo rock song met lichte krautrock invloeden, die aanzet tot dansen en "Haul Away The Anchor", een nummer met geluiden van zee en meeuwen, die een zachte achtergrondtoon bevat, dat rust uitstraalt.

"Songs Of Love And Revolution" van The Telescopes is een geweldige CD met zware hypnotiserende dark wave, die terugkerende ritmes bevat, waarmee de band me regelmatig in een lichte trance wist te brengen en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook sterk aanbevelen. (luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten