zondag 16 juli 2023

Review: Big Red Fire Truck - Trouble In Paradise (Bird's Robe Records, 2023) (Hardrock)

Big Red Fire Truck uit Sydney, Australië werd in 2016 opgericht en bestaat uit:  Digby Robinson - sologitaar en zang, Peter Grant - drums en zang, Ben Frank - sologitaar en Nick Frazer - basgitaar.
De band bracht op 24 februari 2017 het digitale nummer "Primal Heat" als debuut uit, waarna "Heart Attack" (digitaal nummer, 23 augustus 2019) en "Big Red Fire Truck" (digitale EP, 11 oktober 2019) volgden en op 4 augustus 2023 verschijnt hun tweede EP "Trouble In Paradise", dat via Bird's Robe Records als LP, als CD en als digitale download wordt uitgebracht.

Het album, dat 6 nummers bevat, start met "Neon Sunsets", waarin Big Red Fire Truck een kort traag nummer met zware tonen en duistere invloeden speelt, dat wordt gevolgd door "Trouble In Paradise", een stevige hardrock song met een gemiddeld tempo, die een aanstekelijk ritme heeft en aanzet tot dansen.
Daarna volgen "Love Bite", een lekkere swingende rock song met een gemiddeld tempo die een terugkerend ritme heeft en "Psychotropic Thunder", een commerciel klinkende  uptempo hardrock song met een aanstekelijk dansbaar ritme.
In "Miami Skies" zet Big Red Fire Truck me een heerlijke uptempo song voor, die invloeden van de jaren 80 rock heeft en een aanstekelijk ritme bevat, dat tot dansen aanzet en in "Hot Summer Nights" krijg ik een uitstekende commerciële uptempo rock song te horen, die een aanstekelijk dansbaar ritme en lichte melodische invloeden  heeft.

"Trouble In Paradise" van Big Red Fire Truck is een puike hardrock plaat, die hoofdzakelijk uptempo nummers bevat en swingt en ik raad iedere liefhebber van dit genre dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.(luister naar de eerste 2 nummers van het album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten