zondag 16 juli 2023

Review: Various Artists - Amsterdam Beatclub 20Th Anniversary album - The Best Place To Go! Go! Vol. 3 (Sonic Rendezvous, 2023) (Garagerock / Sixties)

Op 14 juli 2023 verscheen de 2LP "Amsterdam Beatclub 20Th Anniversary album - The Best Place To Go! Go! Vol. 3" van 33 artiesten en bands, die de laatste 20 jaar optredens verzorgden in deze club en deze 2LP bevat een 16 pagina's tellend boekwerkje vol informatie en foto's.

LP 1, bevat 16 nummers en begint met Les Robots uit Nederland, die "Main Title Theme From 'Spacial Agent Spybot'" spelen en hierin zet de band me een puik swingend instrumentaal rock nummer voor, dat een repeterend drums ritme heeft, waartussen ruimtelijke geluiden geproduceerd worden en dit wordt gevolgd door "Get Wild For My Child" van Spunyboys (Frankrijk), waarin ik een fantastische uptempo bluesrock song met jaren 60 elementen voorgeschoteld krijg, die invloeden van de muziek van Bo Diddley heeft, "Don't Do Me No Favours" van Earl Jackson & The Savoys (Engeland), een prima rhythm & blues song met een gemiddeld tempo en jaren 60 invloeden, die aanzet tot dansen en "Come On" van Jansen & De Vries 4-Tet (Nederland), een heerlijke blues song met een niet al te hoog tempo, die tot beweging uitnodigt.
Dan volgen Gizzelle (Amerika) met "Tough Lover", een swingende uptempo rock & roll song in de stijl van Little Richard, The Wiseguyz (Oekraïne) met "Love Surfin' Mama" een swingende mix van surf en rock & roll, die met een gemiddeld tempo gespeeld wordt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), Mischief! (Nederland) met "Rebound" een uptempo rockabilly song met een dansbaar ritme en Dry Riverbed Trio (Nederland) met "Let The Monkey Go", een uptempo song met jaren 50 calypso invloeden, die swingt als een trein.
In "Guarda Che Luna" zet The Uppertones me een Zuid-Amerikaanse song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme, in "Madame S'Il Vous Plait" van The Hi-Stakes (Nederland) krijg ik een geweldige rock song met een gemiddeld tempo en jaren 50 invloeden te horen, in "I Dont Know" laat Georgina Peach & The Savoys (Nederland) me genieten van een schitterende uptempo mix van rhythm & blues en soul, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en in "Smoke In The Wind" van The Two Timers (Amerika) hoor ik de band een uitstekende rock & roll song spelen, die swingt.
Daarna volgenn Los Killer Tones (Mexico) met "Mean Love", een lekker in het gehoor klinkende rock & roll song met een gemiddeld tempo en jaren 60 invloeden, The Skepticals (Nederland) met "Chills", een instrumentaal rock nummer met een gemiddeld tempo en Hammond rock invloeden, Doctor Velvet (Nederland) met "She's Mine", een prima rhythm & blues song met een niet al te hoog tempo en invloeden van de muziek van Caro Emerald en de jaren 50 en Bebo & The Goodtime Boys (Amerika) met "Mari Y Juania", een verrukkelijke uptempo rockabilly song, die swingt en in het Spaans gezongen wordt.
LP 2 start met "Donne-Moi Ton Coeur Et Ta Fleur" van Les Synapses uit Frankrijk, waarin ik een puike pop song te horen krijg, die een aanstekelijk ritme en een gemiddeld tempo bevat, die gevolgd wordt door "You Got 22" van The Kryng (Nederland), een mooie pop song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme, die jaren 60 invloeden heeft, "Als Sneeuw Voor De Zon" van Frankie (Nederland), een lekker in het gehoor klinkende uptempo jaren 60 gerelateerde pop song met psychedelische effecten en "I Don't Want You" van The Mocks (Nederland), een schitterende uptempo garagerock song, die jaren 60 invloeden en een aanstekelijk ritme heeft.
Daarna volgen The Wyld Gooms (Amerika) met "Thinkin' Bout You", een fantastische uptempo garagerock song, die subtiele tempowisselingen heeft en swingt, The Hello Weeners (Nederland) met "Lieb Mich", een geweldige swingende uptempo rockabilly song, Howlin' Jaws (Frankrijk) met "It's You", een heerlijke licht psychedelische rock song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo en T-99 (Nederland) met "Sun", een blues gerelateerde song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo, die aanzet tot dansen.
In "Butcher's Train" zet Phantom Frank (Nederland) me een verrukkelijk instrumentaal uptempo surf nummer voor, dat een repeterend drums ritme heeft en swingt als een trein, in "Allez Allez!!!" van Fleur (Nederland) krijg ik een uitstekende dansbare song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme te horen, in "THC Con Kasko" van Los Sustos (Mexico) hoor ik een swingende uptempo garagerock song met bluesrock invloeden en in "Night Stripper" van Messer Chups (Rusland) schotelt de band me prachtig rustig instrumentaal surf nummer voor, dat een aanstekelijk ritme bevat.
Dan volgen The Courettes (Engeland) met "The Boy I Love", een heerlijke jaren 60 gerelateerde uptempo song, die lichte invloeden heeft van Little Eva's nummer "The Locomotion" en van de Phil Spector sound, Martin Draax (Nederland) met "Pigeons & People", een jazz song met een gemiddeld tempo, dat een terugkerend ritme heeft en jaren 50 invloeden, The Jackets (Zwitserland) met "Pie In The Sky", een uptempo psychedelische garagerock song met jaren 60 invloeden en een aanstekelijk ritme, Los Moustros Del Espacio Exterior (Mexico) met "Dame Un Poco De Tu Amor", een garagerock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en Le Chiffre Organ-Ization (Frankrijk) met "Purple Weekend", een swingend uptempo instrumentaal Hammond nummer met een aanstekelijk ritme, die iets over de helft van het nummer in een trager tempo over gaat.

"Amsterdam Beatclub 20Th Anniversary album - The Best Place To Go! Go! Vol. 3" van Various Artists staat vol verrukkelijke muziek, waar ik van begin tot einde erg van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van garagerock en sixties muziek deze dubbelaar dan ook sterk aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten