zondag 23 juli 2023

Review: The Jacks - English E.P. (Mega Dodo Records, 2023) (Powerpop)

The Jacks uit Tulsa, Amerika, die bestond uit Walter Kkeinecke - sologitaar en Mitch Griffin - drums bracht hun debuut single "Just Like Yesterday" / "In My Time" in 1980 uit.
Het duo werkte met diverse muzikanten zoals: Dwight Twilley, Phil Seymour, Arturo Vega, Hilly Krystal, Mike Hudson, Bob Mould en Tommy Stinson en tussen 1983-1985 werden verschillende opnamen gemaakt, maar pas op 10 maart 2021 verschenen deze op het LP compilatie album "Make 'Em Cry", dat via het Reminder label werd uitgebracht.
Nadat deze LP was verschenen besloot het duo om nieuw materiaal uit te brengen en het resultaat is "English E.P.", dat via Mega Dodo Records op 22 september 2023 als CD en als download verschijnt en 5 nummers bevat, waarvan 2 nieuwe.

De EP begint met "I'll Always Love You",waarin The Jacks een prima pop song met een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die invloeden van de jaren 70 powerrock heeft en gevolgd wordt door "Help Yourself", een heerlijke uptempo song met een aanstekelijk ritme en subtiele tempowisselingen.
Daarna volgen "Where I Should Be Now", een lekker in het gehoor klinkende pop song, die een gemiddeld tempo bevat en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, "Touch And Go For Broke", een schitterende powerpop song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme en "Pretty Poison", een uitstekende song met een aanstekelijk ritme, dat uitnodigt tot beweging.

"English E.P." van The Jacks is een puike powerpop CD, die lekker in het gehoor klinkende nummers bevat en ik kan iedere liefhebber van dit genre dan ook aanraden deze schijf een s te gaan beluisteren.(luister naar 3 nummers van de EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten