zondag 16 juli 2023

Review: Various Artists - The 19Th Dream Of Dr.Sardonicus Festival Of Psychedelia (Fruits De Mer Records, 2023) (Diverse stijlen)

Elk jaar vindt het kleinschalige festival The Dream Of Dr.Sardonicus plaats in The Cellar Bar te Cardigan, Wales, waar er 3 dagen bands optreden en er slechts plek is voor 150 bezoekers en dit keer is het de 19de editie.
Op dit festival, dat georganiseerd wordt door Fruits De Mer Records en de band Sendelica, zijn 4 7" singles in een beperkte oplage van 100 stuks elk te koop van de bands: The Bevis Frond ("Condition Blue" / "Not Until I Feel It"), Soft Hearted Scientists ("The Fixer" / "Rode My Bike"), McDowell&Westaway ("Let It Burn" / "Keep Your Dreams") en Hanford Flyover ("Shadows On The Sun" / "Formless").

In "Condition Blue" zet The Bevis Frond me een schitterende licht psychedelische pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme voor, die een hoog meezing gehalte heeft en aanzet tot dansen en in "Not Until I Feel It" krijg ik een fantastische swingende song met een gemiddeld tempo te horen, die een aanstekelijk dansbaar ritme bevat.
"The Fixer" van Soft Hearted Scientists is een geweldige licht psychedelische uptempo song, die een hoog meezing en dans gehalte heeft en tempowisselingen bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Rode My Bike" is een heerlijke vrolijke uptempo song met een terugkerend ritme en een aanstekelijk ritme, waarbij stil zitten geen optie is.
McDowell&Westaway speelt een puik uptempo nummer met elektro en disco invloeden en een terugkerend ritme, getiteld "Let It Burn" en brengt ook met "Keep Your Dreams" een verrukkelijke aanstekelijke dansbare song ten gehore, die een terugkerend ritme heeft.
In "Shadows On The Sun" schotelt Hanford Flyover me een lekker in het gehoor klinkende licht psychedelische pop song met een aanstekelijk dansbaar ritme in een gemiddeld tempo voor en in "Formless" laat de band me genieten van een uitstekende pop song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, die enkele tempowisselingen bevat.

"The 19Th Dream Of Dr.Sardonicus Festival Of Psychedelia" van Various Artists bevat 4 prima singles, die stuk voor stuk het aanschaffen meer dan waard zijn en ik raad liefhebbers van de betere pop deze schijven dan ook zeer aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten