zondag 9 juli 2023

Review: The Far Outs - The Far Outs! (Rebel Waves Records / Ripple Music, 2023) (Garagerock)

The Far Outs uit Brisbane, Australië werd in 2020 opgericht en bestaat uit: Jonny Pickvance - drums en Phil Usher - sologitaar en zang.
Het duo bracht op 18 juni 2021 hun debuut single "Last Night" / "Sorry" uit, die in een beperkte oplage van 100 stuks en als digitale download verscheen en op 7 juli 2023 bracht The Far Outs hun debuut album "The Far Outs!" uit, waarop 10 nummers staan, via Rebel Wave Records en Ripple Music.

Het album begint met het op single verschenen "Last Night", waarin The Far Outs een fantastische uptempo garagerock ten gehore brengt, die swingt en jaren 60 invloeden bevat en gevolgd wordt door "Bad News For You", een lekker in het gehoor klinkende uptempo rock song met een terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen en "Keep Away", een uptempo song met een terugkerend ritme, die halverwege in een trager tempo wordt gespeeld en na korte tijd weer terugkeert in het begin tempo.
Daarna volgen "Hey Little Girl", een garagerock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, "Get Off My Shroud", een schitterend instrumentaal nummer met een gemiddeld tempo, surf invloeden en een terugkerend ritme en "Miss Me", een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat beweging oproept.
In "Freight Train" schotelt The Far Outs me een geweldige swingende rock song voor, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en in "El Diablo Del Mar" krijg ik een verrukkelijk uptempo instrumentaal nummer met surf invloeden te horen, dat swingt.
Verder volgen "Some Kind Of Treason", een heerlijke garagerock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en "Bad Thing", een swingende rock song met een aanstekelijk ritme en jaren 60 invloeden.

"The Far Outs!" van The Far Outs bevat 10 puike garagerock songs, die swingen en invloeden van de jaren 60 muziek hebben en ik raad iedere liefhebber van deze muzieksoort dan ook aan eens naar deze prima schijf te gaan luisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten