zondag 2 juli 2023

Review: Various Artists - Rekinked FDM Plays The Kinks (Friends Of The Fish, 2023) (Beat)

Het Fruits De Mer Records label brengt al 15 jaar muziek uit van bands, die een cover van een band uit de jaren 60 en 70 spelen en deze maal staan The Kinks daarin centraal.
4 Bands, waarvan 2 hun opwachting maken op dit label spelen een nummer, dat geschreven is door Ray Davis van The Kinks en deze songs verschijnen op 24 juli 2023 als een 8" EP in een beperkte oplage van 100 stuks via het Friends Of The Fish label, dat een onderdeel is van Fruits De Mer Records.

De EP begint met "See My Friends", dat door The Flower Machine uit Morro Bay, Californië, Amerika gespeeld wordt en hierin laat de band me een uitstekende versie van dit nummer horen, die licht psychedelisch klinkt en in een iets trager tempo gespeeld wordt.
Daarna volgt "Do You Remember Walter" van Bertling / Robertson (USA / Schotland) en krijg ik een puike licht psychedelische song voorgeschoteld, die een aanstekelijk vrolijk ritme bevat.
In "Shangri-La", dat door Crystal Jacqueline & Icarus Peel (UK) ten gehore gebracht wordt, speelt het duo een prachtige progressieve versie van deze song, die tempowisselingen bevat en tevens licht psychedelische invloeden bevat.
Als laatste laten The Tubeheads (UK) me genieten van een heerlijke uitvoering van "I Need You", een nummer dat swingt en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft. (Dit nummer heeft voor mij een nostalgische waarde, omdat ik als 13 jarige door Ï Need You" als roadie bij de Haarlemse band The Clarks terecht kwam.)(luister naar een gedeelte van dit nummer via de youtube link onder de recensie)

"Rekinked FDM Plays The Kinks" van Various Artists bevat 4 schitterende covers van de door Ray Davis geschreven nummers en ik kan liefhebbers van zowel de muziek van  The Kinks als van psychedelische muziek deze schijf sterk aanraden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten