zondag 2 juli 2023

Review: The Jack Cades - Something New (Beluga Records / Dangerhouse Skylab Records, 2023) (Pop)

The Jack Cades is een internationale band, die bestaat uit: Mike Whittaker - sologitaar en zang, Elsa Whittaker - slaggitaar en zang en Mole Brooks - drums en zang en Alexandra Cools - basgitaar.
De band, die uit leden van The Masonics (John uit Edinburgh, Schotland), The Baron Four (Mole en Mike uit Folkstone, Engeland), Missing Souls (Elsa uit Lyon, Frankrijk) en Speedball Jr. (Alexandra uit Gent, België) bestaat, bracht 9 augustus 2017 hun mono opgenomen album "Music For Children", als digitale download uit en deze verscheen in februari 2018 via Dirty Water Records en hierop speelt John Gibbs basgitaar in enkele nummers.
Vervolgens bracht de band hun single "Run Paulie Run” / “And Pretend” uit via Dangerhouse Skylab, op 14 oktober 2019 gevolgd door het digitale nummer (de cover van The Beatles) "The Night Before" en op 21 maart 2020 verscheen hun album "Perfect View" via Beluga Records en Bickerton Records op zowel LP, CD en als digitale download.
Op 16 oktober 2020 verscheen de 7" vinyl EP "Infectious Covers", op 10 januari 2022 de digitale Yardbirds cover "For Your Love", op 15 december 2022 de 7" vinyl single "Something New" / "Chasing You" (via Outro Records) en op 27 mei 2023 brachten Beluga Records en Dangerhouse Skylab Records hun nieuwe album "Something New" uit en dit verscheen als LP in een beperkte oplage op rood vinyl, als LP op zwart vinyl en als digitale download.

Het album, dat 13 nummers bevat, start met "Rise", waarin The Jack Cades een heerlijke jaren 60 gerelateerd instrumentaal nummer, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en gevolgd wordt door "Free Advice", een prima beat song met een gemiddeld tempo, die aanzet tot dansen en "Tommy", een lekker in het gehoor klinkende dansbare pop song met een aanstekelijk ritme.
Daarna volgen "Ours To Find", een uitstekende pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk vrolijk dansbaar ritme, het op single verschenen "Chasing You", een fantastische licht psychedelische song met een aanstekelijk dansbaar ritme, die invloeden van de eind jaren 60 muziek heeft en "Who Will I See", eveneens een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme.
In "Angelica" zet The Jack Cades me een prachtige pop song voor, die aanzet tot dansen, in het op single verschenen "Something New" laat de band me genieten van een verrukkelijke uptempo song, die invloeden van punk en jaren 60 garagerock heeft en een terugkerend ritme bevat en in "Electric Messiah" krijg ik een weer zo'n dansbare pop song met een aanstekelijk ritme te horen.
Dan volgen "Candy Cane", een swingende uptempo song, waarbij stil zitten geen optie is en "Temptation Inside Your Heart", een uptempo pop song met jaren 60 invloeden en een dansbaar ritme.
Verder hoor ik "Flip Flop Fly", een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme en "Last Stand", een schitterend instrumentaal nummer met jaren 60 invloeden en een gemiddeld tempo.

"Something New" van The Jack Cades staat vol dansbare jaren 60 gerelateerde pop nummers, waar ik zeer van genoten heb en hierbij is wat mij betreft "Something New" de uitschieter en ik raad liefhebbers van jaren 60 muziek en de betere pop muziek deze schijf dan ook sterk aan. (luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten