maandag 10 september 2012

Review: Coogans Bluff - Magic Bubbles (World In Sound, 2011)(Stoner / Heavy Rock)

De Duitse band Coogans Bluff werd in 2003 opgericht en is genoemd naar een oude film van Clint Eastwood uit 1968.
Sinds 2003 brengt de band CD's uit: Teach me Tiger EP (eigen beheer, 2003), Flex Till Death EP (eigen beheer, 2004), Tour Split mit Mandala (eigen beheer, 2004), Tour Split mit Mandala (Morgana Records/Radar Music, 2004), Red Eye Monster split (eigen beheer, 2007), CB Funk (DritteWahl Records/ Soulfood, 2007), Magic Bubbles (World in Sound, 2011) en Poncho Express (Nois-O-Lution, 2012).
De band, die bestaat uit: Willi Paschen - sologitaar, Charlie Paschen - drums en orgel, Clemens Maraus - basgitaar en Thilo Streubel - zang wordt op deze CD bijgestaan door Stefan Meinking - trombone en Max Thum - saxofoon.
"Magic Bubbles" begint met "Hang 'Em High", een heerlijke stevige rock mix van surf, jazz en hardrock, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt en swingt als een trein, die gevolgd wordt door "Marshall Law", dat eveneens in een hoog tempo gespeeld wordt en een lekkere hardrock song is.
Vervolgens hoor ik het instrumentale "OO", een stukje onvervalste swingende blues en daarna "What's Left", waarin de band terug keert naar de hardrock in een lekker stevig ritme.
Dan krijg ik "The Information" te horen, waarin de band rustig begint, maar het tempo langzaam aan steeds verder opbouwt en daarmee een prima stoner song neerzet. 
"Boogie" heet het volgende nummer en dit is echt een schitterende song, waarin de band een mix maakt van hardrock en progrock en de drums en basgitaar het nummer iets extra's meegeven door een eentonig ritme, dat haast hypnotiserend is.
Vervolgens is het de beurt voor "Magic Bubbles" en dit swingende progrock nummer heeft een hypnotiserend ritme en door de saxofoon en trompet krijgt het een extra dimensie.
In "What's The Deal" hoor ik de band in sneltrein tempo een geweldige punk song spelen en even waan ik me terug in 1977 en dit nummer krijgt een vervolg in "Miami Beach Tonight", dat een zelfde kracht uitstraalt.
Met "Ready For Love / After Lights" verrast de band me een beetje, want dit is een rustige hardrock song, die je haast een ballad zou kunnen noemen.
De laatste song heet "I Believe" en deze begint rustig, maar het tempo wordt gaandeweg sneller en ook het ritme wordt zwaarder, waarmee de band naar een climax toewerkt en die komt er als ook de saxofoon aan het geheel wordt toegevoegd.
De CD "Magic Bubbles" is een prima product, dat ik iedereen die van muziek houdt kan aanraden.
Coogans Bluff - I Believe
www.youtube.com/watch?v=QG4GYWkJ4bU


Geen opmerkingen:

Een reactie posten