maandag 17 september 2012

Review: The Grand Trick - Reminence Boulevard (Transubstans, 2011)(Hardrock)

The Grand Trick werd in 2003 opgericht en sinds die tijd zijn er verscheidene bandwisselingen ontstaan van voornamelijk zangers, maar ook een gitarist en keyboards speler ging en kwam.
De Zweedse band bracht in 2004 hun eerste EP "The First Trick" uit, die in 2005 gevolgd werd door het album "The Decadent Session" (Transubstans), waarna in 2006 de EP "She's On The Run" volgde, die beter bekend staat als "The Lost Recording" en in 2012 opnieuw is uitgebracht als digitale release als download.
In 2011 verscheen "Reminence Boulevard", die tussen 2008 en 2010 in Stockholm en Linköping werd opgenomen, met Robert Cunningham als zanger, maar deze werd kort na release van de CD vervangen door Johan Hallendorff.
Verder bestaat de band uit: Stefan Johansson - sologitaar, Jonas Malmqvist - basgitaar, Daniel Larsson - drums en percussie en Magnus Nilsson - keyboards, die sinds 2009 deel van de band uit maakt.
De CD "Reminence Boulevard" bevat 10 nummers, waarvan "Hitman Blues" de eerste is en hoe kan het ook anders, dit is een blues gerelateerde song met hardrock invloeden, die gevolgd wordt door "Frequent Flyer", waarin eveneens blues invloeden te horen zijn, maar deze song neigt toch meer naar de hardrock.
Vervolgens hoor ik "Face In The Moon", dat een echte hardrock song is en net als in voorgaande songs is goed te horen, dat de band sterk beïnvloed is door de 70er jaren hardrock bands.
Daarna krijg ik "Rollercoaster Ride" te horen, dat een heerlijke hardrock song is, die swingt als een trein.
Dan hoor ik "Eraserhead", een lekker klinkende hardrock song, die in een uptempo gespeeld wordt en deze wordt gevolgd door "Daddy Mc The Knife", dat een prima hardrock song is gemixt met een stukje blues.
In "The River Queen" hoor ik de begintonen van een nummer van Siena Root terug, maar verder is er geen overeenkomst en in deze mix van blues en hardrock is de band op zijn best.
Ook in "When Is Your Hell" weet de band een lekker klinkende song neer te zetten en hierin valt het pianowerk op, dat in deze vrij rustige hardrock te beluisteren valt.
Stevig en afwisselend klinkt het in "Dog On A Leash" en ook dit is een goede hardrock song, waarin enkele schitterende tempowisselingen zitten.
Het laatste nummer is de titelsong "Reminence Boulevard", waarin het tempo regelmatig wisselt en de band een prima stukje hardrock laat horen.
"Reminence Boulevard" is een lekker klinkende CD, waarin de hardrock klanken van de jaren 70 terug te vinden zijn en dus een uitstekend stukje muziek voor de liefhebbers van de oer hardrock.
THE GRAND TRICK She´s On The Run - YouTube
www.youtube.com/watch?v=sXU8UuMOWHg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten