maandag 10 september 2012

Review: The Liquid Sound Company - Acid Music For Acid People (Rockadrome, 2011)(Psychedelisch)

The Liquid Sound Company is een Amerikaanse band, uit Arlington, Texas, die louter bestaat om psychedelische muziek en de idealen daar omtrent uit te dragen.
De band is in de jaren '90 opgericht door gitarist John Perez, die in 1996, bijgestaan door drummer Jason Spradlin en basgitarist Teri Pritchard, zijn debuut album "Exploring The Psychedelic" via het Rockadelic label uitbracht, dat in 2005 op vinyl verscheen via het Duitse Nasoni label.
In 2002 werd hun volgende CD door het Brainticket Records label uitgebracht, getiteld "Inside The Acid Temple", waarop David Fargason, hun nieuwe basgitarist, die ook de Moog bespeelt, meedeed en waarin de band ook spacerock invloeden liet horen.
Nadien werd er niets meer van de band vernomen, totdat in 2011 de nieuwe CD "Acid Music For Acid People" via het Rockadrome label verscheen, met daarop enkel oudere nummers aangevuld met enkele nieuwe en met medewerking van Mark Cook, die op 3 nummers gitaar speelt.
Het eerste nummer van de CD heet "Liquid Sound Freedom", waarmee de band me meteen in een licht hypnotische trance brengt door hun psychedelische muziek met spacerock invloeden en hypnotiserend ritme, maar omdat het ritme verandert, kom ik daar halverwege het nummer weer uit.
In het volgende nummer, "Free Of Agitation", krijgt de band me toch weer te pakken en ook dit is een lekker in het gehoor klinkende psychedelisch nummer, waarin de muziek eigenlijk niet zoveel verschilt van het voorgaande nummer.
Ook in "Wow, Man" blijft de psychedelische muziek haast hetzelfde, alleen gebruikt de band er andere instrumenten voor en is er lichtelijk spacerock en oosterse invloed waarneembaar, maar het hypnotiserende effect is er niet minder om.
Met "Morning Sun", een demo, verrast de band me, want dit hele rustige nummer klinkt weliswaar psychedelisch, maar brengt mijn hoofd ook tot rust.
"Unfolding" begint met rustige tonen, maar gaat langzaam over in een steeds sneller psychedelisch ritme, waarin de band helemaal los lijkt te gaan en dit nummer brengt me weer terug in een lichte trance.
Het laatste nummer heet "Preparation For The Psychedelic Eucharist / Inside The Acid Temple" en is net als "Unfolding" live opgenomen.
Dit geweldige nummer wordt langzaam opgebouwd, waarbij het tempo steeds verder opgevoerd wordt en daardoor steeds meer snelheid krijgt, terwijl de muziek in het zelfde hypnotiserende psychedelische ritme gespeeld wordt, totdat de band besluit terug te schakelen naar het rustige begin tempo en op die manier het nummer afsluit.
"Acid Music For Acid People" is een schitterende CD, die niet mag ontbreken in de collectie van de psychedelische rock verzamelaar.
Liquid Sound Company - Agitation Free
www.youtube.com/watch?v=U5W4RqEDFgg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten