maandag 10 september 2012

Review: The Locked Ward - Voyages Into The Inner Psych Of (Nasoni, 2011)(Hardrock / Spacerock)

The Locked Ward is een band uit Norwich, Engeland, die bestaat uit Graig John Capps - zang, Ben Layne - solo- en slaggitaar en effecten, Graham Little - basgitaar en Butch - drums.
Op de CD / LP "Voyages Into The Inner Psych Of" speelt John McBain van Monster Magnet op 2 nummers als gastmuzikant mee op sologitaar.
De CD bevat 9 songs, waarvan "Intro To Madness" de eerste is, een zeer experimenteel stukje psychedelische muziek, dat gevolgd wordt door "Moving At The Page Of Valium", een lekkere psychedelische spacerock song met hardrock invloeden, waarin diverse prima tempowisselingen zitten.
Daarna krijg ik "Breaker Of Lives and Souls" te horen, dat een heerlijke mix van een hard- en spacerock song is met enkele tempowisselingen en  hoofdzakelijk in een uptempo gespeeld.
Vervolgens hoor ik een prima rustige pop song, getiteld "All I See Brightly Is The Darkness" en ook die bevat enkele mooie tempowisselingen en spacerock invloeden.
"Voices In My Mind (Head Caverns)" is een schitterende spacerock song met hardrock invloeden en "Am I Sick?" een rustige hardrock song, die in een vrij eentonig ritme gespeeld wordt.
Dan volgt "As They Lay Sleeping"(The Beginning Art Of Self Despondancy)", een fantastisch psychedelisch stukje muziek, dat gemengd met de hardrock en de prima tempowisselingen tot één van de beste nummers van de CD gerekend kan worden.
In "Words Can Only Echoe (The Sadness The Hours Bring)" speelt de band een bijna 12 minuten durende song, die een mix is van psychedelische rock, hard- en spacerock en uitstekende tempowisselingen bevat, waarbij het tempo afwisselend snel en langzaam is en de band er aan het eind een scheurende gitaarsolo aan toevoegt.
De titel song "Voyages Into The Inner Psych Of.." is een waanzinnig goed nummer, waarbij de tekst gedeclareerd wordt, terwijl de experimentele psychedelische klanken van de muziek er achter, het nummer een extra dimensie meegeven en dit mondt uit in een complete chaos, die zich in mijn hoofd verder ontwikkelt, me in een grote trip laat komen en me daardoor een zeer bevrijdend gevoel geeft.
"Voyages Into The Inner Psych Of" bevat geweldige songs en is het beluisteren meer dan waard.
locked ward - YouTube
www.youtube.com/watch?v=3U28vg3w6hU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten