maandag 3 september 2012

Review: Space Mirrors - Majestic-12: A Hidden Presence (Alisa Coral, 2008)(Heavy Rock / Spacerock)

In 2002 richtte de Russische multi-instrumentalist en producer Alisa Coral samen met de Australiër Michael Blackman het internationale collectief Space Mirrors op, die sinds die tijd 4 albums uitbrachten, waar veel getalenteerde muzikanten vanuit de hele wereld in speelden.
De muziek van de band is vaak geïnspireerd door science fiction, buitenaardse samenzweringen en esoterische onderwerpen.
In 2004 verscheen hun debuut CD, getiteld "The Darker Side Of Art", gevolgd in 2006 door "Memories Of The Future" en in 2008 werd de CD "Majestic-12: A Hidden Presence" uitgebracht, waarvan Alisa zelf alle promotie deed en alle kosten daarvan uit eigen zak betaalde.
De CD "Majestic-12" bevat 12 songs, die in 2006 en 2007 opgenomen werden en Space Mirrors bestaat op deze CD uit: Alisa Coral - basgitaar, synthesizers, keyboards, percussie en zang, Michael Blackman - solo- en slaggitaar, basgitaar en percussie, Martyr Lucifer - zang, Amber - zang, Nik Turner - saxofoon, Cyndee Lee Rule - viool en I.D.F. - studio drums.
Het eerste nummer van de CD heet "Tunguska", dat met een stukje dance begint, maar al snel over gaat in een mix van heavy rock en spacerock in een steviger tempo, waarbij ruimtelijke vervormde woorden door de muziek gesproken worden.
Vervolgens krijg ik "Roswell-47" te horen, eveneens een schitterende mix van heavy rock en spacerock, waarin de gesproken teksten op een duistere wijze gedicteerd worden, om op die manier mijn oren binnen te dringen en de suggestie te wekken, dat het hier om een samenzwering gaat.
Daarna volgt het fantastische "Dreamland I: Timewarp", een heavy rock song, waarin het tempo vrij hoog ligt en de muziek hier en daar zelfs tegen de hardcore aanzit.
Het vervolg van dit nummer heet "Dreamland II: Area 51" en is van een heel ander kaliber, want hierin hoor ik de band symfonische melodieën spelen, die in combinatie met de spacerock invloeden uitstekend tot hun recht komen.
Ook "MJ-12" begint symfonisch, waarbij de gesproken teksten dit nummer een duistere uitstraling geven en door de "spooky" sound krijgt de muziek iets magisch, waardoor deze song een extra dimensie krijgt.
Dan volgt "Liars", dat met gesproken woorden en experimenteel spel begint, waarna de band over gaat naar een mix van gothic, new wave en hardcore met een licht symfonisch tintje.
"Belgian Wave" is een kruising tussen new wave, heavy rock en jazz en klinkt zo nu en dan een beetje chaotisch.
In "Krill Report" laat de band weer die "spooky" sound horen en dit nummer zou, mede door de gesproken tekst, prima in een sf film passen.
Daarna krijg ik "Neuschwabenland (Flying Disks In Antarctica)" te horen, dat een mix van new wave, hardrock en dance is, een zeer dansbare song, waarbij het dus onmogelijk is stil te blijven zitten.
Met "Night Visit" gaat de band weer de richting van de hardcore op en in "Cydonia (Face On Mars)" maakt de band weer een dansbare song met new wave en heavy rock invloeden.
Het laatste nummer "New.World.Order." is weer een song, die het midden houdt tussen heavy rock en space rock, waarin ook symfonische en new wave invloeden zitten en een nogal abrupt einde heeft.
"Majestic-12: A Hidden Presence" is een heerlijke CD vol duistere teksten, dansbare muziek en fantastische mixen van heavy rock en spacerock en een aanrader voor zowel heavy rock als spacerock fans.
http://www.spacemirrors.com

Space Mirrors - Roswell 47 (MJ-12 promo) - YouTubewww.youtube.com/watch?v=qL1WLWfpEXs

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten