maandag 3 maart 2014

Review: Bronco Bullgrog - Time Waits For Norman (Fruits De Mer, 2014) (Beat)

In 1996 werd de band Bronco Bullfrog te Londen opgericht en bestaat uit: Michael Poulson - sologitaar, keyboards en zang, Louis Wiggett - bas-, sologitaar, mandoline en zang en Andy Morten - drums en zang.
Allen hebben dan eerder ervaring opgedaan in diverse neo-60's beat/psychedelische rock bands en zijn beïnvloed door onder andere The Beach Boys, The Beatles, Big Star, Raspberries, The Who, The Hollies, The Kinks, Byrds, Buffalo Springfield en meer zestiger jaren bands.
De bandnaam komt van een obscure Engelse jaren 60 film, waarin acteur Sam Shepard, het gelijknamige personage speelt.
De band begon tussen 1996 en 1998 hun muziek op te nemen in Y Studio's te Leicester, waarna in 1998 hun debuut album "Bronco Bullfrog" uitkwam via het Twist  label, gevolgd in 2000 door "Seventhirtyeight", die via dat zelfde label verscheen.
Na deze uitgave, besloot het Spaanse Mushroom Pillow Records label, in oktober 2000, het eerste album van de band opnieuw uit te brengen en in februari 2002 bracht Mushroom Pillow Records het album "The Sidelong Glances of a Pigeon Kicker" uit, dat door Liam Watson in de Toe Rag Studio's te Londen was opgenomen.
Vervolgens verscheen "Oak Apple Day" in 2004 via het Rock Indiana label en in 2005 kwam "Emporium Days: The Harringay Demos 2003" uit.
Daarna werd het een tijdje stil rond de band, maar nadat de band in 2011 opnieuw leven ingeblazen werd, verscheen er in 2012 een nieuwe single, via het State Records label uit Kent, getiteld "Clarifoil"/"Never Been To California" .
Deze heeft een opvolger gekregen met gelimiteerde gekleurde 7" vinyl single "Time Waits For Norman", waarop 3 songs staan en deze is door het Regal Crabomophone label van Fruits De Mer Records uitgebracht.

De single start met het door de band geschreven "Time Waits For Norman", een schitterende psychedelische pop song in de stijl van de jaren 60 bands, uit de periode 1966-1969 en hiermee laat de band horen zich erg goed in de muziek uit die tijd te kunnen inleven. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgt "Rocking Horse Mender", eveneens een eigen compositie en hierin krijg ik een fantastische pop song te horen, waarin de zang van zeer hoge kwaliteit is en de muziek in de jaren 60 gemaakt had kunnen zijn.
Tot slot hoor ik een cover van het nummer "Listen To The Sky" van Sands uit 1967, een swingende pakkende beat song, die licht psychedelisch is, Beatles-achtige vocalen bevat en me in beweging brengt.

Bronco Bullfrog heeft met "Time Waits For Norman" een geweldige single gemaakt, die vooral bij liefhebbers van jaren 60 muziek erg in de smaak zal vallen en er om schreeuwt om gekocht te worden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten