maandag 3 maart 2014

Review: The Offenders - Generation Nowhere (Destiny Records, 2014) (Ska Punk)

In 2005 richtte Valerio Tenuta - zang en sologitaar de band The Offenders op te Cosenza, Italië, die tegenwoordig verder bestaat uit: Mr. Sinister Kris - basgitaar en zang, Francesco Mirabelli beter bekend als Checco - drums en zang en Alexander Paulsen beter bekend als Cpt. Alex Elysium - Hammond orgel, keyboards en zang.
In februari 2006 scoorde de band een lokale hit met "Rudeboys In A Dancefloor” en in 2009 verhuisde de band naar Berlijn, Duitsland, dat hun nieuwe thuisbasis zou worden en werd de band in de wereldwijde underground scene bekend met hun verpletterende hit “Hooligan Reggae”, hun tweede single, waarna ze een contract kreeg bij het Duitse Conehead Records label, die in 2007 hun debuut album "Hooligan's Reggae" uitbracht.
Vervolgens verscheen in mei 2008 de single "Wake up Rebels” via Conehead Records, waardoor de band de gelegenheid kreeg om in veel andere landen te mogen optreden.
Daarna verscheen in 2009 het album "Action Reaction" via Grover Records en her geperst door MadButcher/KobRecords/RedStar73 in September 2010, evenals de single “Hooligan Reggae”, gevolgd in juni 2010 door "Anthems From The Gutter" (Mad Butcher/Kob Records/RedStar73), de singles "Till I Die" en de her persing van "Wake up Rebels beide via MadButcher, daarna "Shots, Screems And Broken Dreams" (MadButcher/KobRecords/RedStar73, februari 2011), de split single "Rude League" (MadButcher/KobRecords/RedStar73, december 2011), "Lucky Enough To Live" (Destiny Records, oktober 2012), limited edition 7"vinyl single "Sounds from Underground" (Destiny Records, november 2012), limited edition 7"vinyl single "Berlin Will Resist (Riot 87 In SO36)" (Destiny Records, december 2013) en hun nieuwe CD/LP "Generation Nowhere" (Destiny Records, januari 2014).

Op "Generation Nowhere" staan 13 nummers, waarvan "Berlin Will Resist (Riot 87 In S036)" de eerste is en deze song begint rustig om vervolgens los te barsten is een swingende uptempo ska (mod)punk song, waarin de muziek van de band me aan de Deense band Movement doet denken.
Ook "We'll Always Be With You" wordt in een vrij hoog tempo met een aanstekelijk ritme gespeeld en heeft daarom ook een hoog dansgehalte.
In "Cripple Superstar" maakt de band de mix ska en rock & roll en ook hierbij is het onmogelijk stil te blijven zitten en in "Stay True" geeft de band me geen rust en blijft doorgaan met het maken van swingende ska punk, die aan zet tot dansen.
Het volgende nummer is de titelsong "Generation Nowhere" en opnieuw houdt de band het tempo hoog, waardoor ik nog maar even blijf mee bewegen op mijn stoel.
Daarna hoor ik de band "Tonight" spelen en ook nu weer is dit een swingende uptempo ska punk song, die gevolgd wordt door het eerste nummer van kant 2, getiteld "Rude Fans", een echte ska song, die in de stijl van de ska muziek van eind jaren 70 begin jaren 80 gespeeld wordt en volgens mij een grote hit kan worden.
Hierna krijg ik "Don't Ever Say Again" voorgeschoteld, een lekker swingende song, waarin ook rock & roll invloeden te horen zijn en deze wordt gevolgd door "Heil Angela", eveneens een zeer dansbare uptempo song waarin enkele uitstekende tempowisselingen zitten.
Vervolgens hoor ik "The Youth Paid", een swingende uptempo ska song, waarna "Face The Power" volgt en hierin voert de band het tempo nog een stukje verder op, zodat de energie, die deze band uitstraalt, nog beter tot zijn recht komt.
"Crying At The Bar" bevat nog steeds dat swingende ritme, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten en dus blijf ik in beweging, ondanks enkele lichte tempowisselingen.
Het laatste nummer "Pogo In Togo" is een geweldige swingende ska song, waarin het tempo opnieuw hoog gehouden wordt en stil zitten niet aan de orde is.

De LP/CD "Generation Nowhere" heeft me van de eerste tot de laatste toon weten te pakken en is een genot om naar te luisteren, waardoor ik maar één woord over de LP/CD kan zeggen: Fantastisch!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten