maandag 17 maart 2014

Review: Deamon's Child - Deamon's Child (Zygmatron Music, 2014) (Punk / Stoner)

Deamon's Child is het alter ego van Sven Missules (John Deamon) uit Duitsland, die alle instrumenten op, de eerste oorspronkelijke versie, van "Demo", die in maart 2013 opgenomen is, bespeelt.
Nadat de opnames klaar waren richtte hij de band Deamon's Child op, om de songs ook live te kunnen spelen en deze band bestaat momenteel uit: John Deamon - sologitaar en zang, Anami (Muhi) Deamon - basgitaar en zang en Tim Mohr (Jack Deamon) - drums en dit trio nam de CD "Demo" op, waarop 6 nummers staan.
Hun eerste optreden deed de band echter pas op 6 december 2013 in Bei Chez Heinz te Hannover, Duitsland, samen met 2 andere bands.

Enkele van de nummers van "Demo" worden in april 2014 opnieuw uitgebracht op de CD "Deamon's Child" en deze uitgave bevat 9 nummers, waarvan het slechts 10 seconden durende "Ison" de eerste is en dit is niet meer dan een gitaarklank, waarna de band start met "Äffchen Fahrt Fahrad", dat met lekker in het gehoor klinkende drumklanken begint, waarna de gitaar invalt en even later ook de zang en de band me een stukje ouderwetse punk voorschotelt, waarin enkele prima tempowisselingen zitten.
Daarna krijg ik het uptempo "Delfine" te horen en dit is een lekker swingende mix van punk en rock met enkele tempowisselingen, die gevolgd wordt door 3 songs, die ook op "Demo" staan en daarvan is "Alles Bio, Immer Bio", dat net als de andere nummers in het Duits gezongen wordt, de eerste en ook nu ligt het tempo vrij hoog en neigt de song naar de hardrock.
Dan hoor ik "Mine Leer", een stevige mix van hardrock en stoner, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waarna de band me laat genieten van "Lutscher!", een rustige, maar stevige stonerrock song, die een hypnotiserend ritme bevat.(luister naar de demo van dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Geier Zwei" krijg ik een schitterend instrumentaal stukje psychedelische muziek te horen, waarna de band vervolgd met het vierde nummer van "Demo", getiteld "Venus", een geweldig spannend stonerrock nummer met een hypnotiserend ritme, waar pas tegen het einde van het nummer zang aan toegevoegd wordt en dat me aanzet met de muziek mee te bewegen.
Het laatste nummer heet "Gedichte"  en hierin laat de band me weer een heerlijke mix van stoner en punk horen, waarin het tempo wisselend is en het nummer bij tijd en wijle swingt als een trein.

Deamon's Child heeft met hun gelijknamige CD, die overigens ook via download verkrijgbaar is, een fantastisch stuk muziek gemaakt, dat zeker bij de liefhebbers van stonerrock en punk in de smaak zal vallen en deze CD verdient dan ook het predicaat aanrader!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten