maandag 17 maart 2014

Review: Cherry Glazerr - Haxel Princess (Burger Records, 2014) (Pop)

Cherry Glazer, die in 2012 werd opgericht, is een band uit Los Angeles, Californië, Amerika, die bestaat uit: Clementine Creevy - sologitaar, zang en orgel,  Sean Redman - basgitaar en Hannah Uribe - drums en percussie.
Nadat de band als trio was begonnen en via het Burger Records label, in 2012, de cassette "Papa Cremp" had uitgebracht, kwam Sophia Muller als zangeres bij de band, waarna hun nieuwe album "Haxel Princess" werd opgenomen en in 2014 uitgebracht door het Burger Records label, zowel op CD, cassette, LP en roze vinyl LP.

De plaat bevat 10 nummers, waarvan de eerste "Cry Baby" heet en hierin hoor ik de band een lekker in het gehoor klinkende uptempo pop song spelen, die aan zet tot mee bewegen en gevolgd wordt door "Grilled Cheese", waarin de muziek enigszins in een slepend ritme wordt gespeeld en de zang vrij psychedelisch klinkt.
Daarna volgt de titelsong "Haxel Princess", een uptempo rock song, die niet onaardig klinkt, waarna ik "Glenn The Dawgg" te horen krijg, een rustige song, die net als het vorige nummer, door de wisselende zang, niet helemaal uit de verf komt.
In "All My Friends" krijg ik een goede pop song te horen en in "Bloody Bandaid" laat de band me een vrij rustige pop song horen.
"Sweet Faces" is een uitstekende uptempo pop song, die een rustig begin heeft en gevolgd wordt door "Teenage Girl" is een song, waarin het tempo nogal wisselt en daarom een beetje moeilijk te volgen is.
Vervolgens speelt de band "White's Not My Color This Evening", waarin ik de band een schitterende ruige uptempo rock song hoor spelen.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
De laatste song heet "Trick Or Treat Dancefloor" en ook hierin speelt de band een prima pop song in een gemiddeld tempo.

Ik vind "Haxel Princess" een vrij goed album, waarin de uptempo nummers volgens mij het beste tot hun recht komen, maar ook de rustigere klinken uitstekend, waardoor de plaat de moeite van het beluisteren waard is.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten