zondag 11 februari 2018

Review: The Forty Days - The Colour Of Change ( Lizard Records, 2017) (Symfonische Rock)

The Forty Days is een band uit Pisa en Livorno, Italië, die in augustus 2014 als 70's rock cover band werd opgericht door: Giancarlo Padula - zang en keyboards, Dario Vignale - sologitaar en zang, Dario Masiello - basgitaar en Andrea Lucchese - drums.
In november 2014 verliet Dario Masielo de band om naar Australië te verhuizen en werd vervangen door Massimo Valloni en in augustus 2015 verhuisde Andrrea Lucchese naar Engeland, om opgevolgd te worden door Giorgio Morreale.
De band won in 2016 de eerste prijs bij de band wedstrijd "Band On The road", die door Route 66 uit Pisa georganiseerd werd en waren dichtbij een finale plaats in een regionale wedstrijd.
Op 28 oktober 2017 verscheen het debuut album van de band, getiteld "The Colour Of Change" via het Lizard Records label en daarop staan 7 eigen composities.

Het album start met "Looking For A Change", waarin ik een heerlijke afwisselende rock song te horen krijg, die invloeden van jaren 70 muziek bevat en gevolgd wordt door "Uneasy Dream", een swingend uptempo symfonisch rock nummer met funk en jazzrock invloeden, die halverwege in een iets langzamer tempo gespeeld wordt.
Dan zet de band me "The Garden" voor en daarin laat de band me genieten van een schitterende rustige song, waarin de invloeden van Pink Floyd terug te horen zijn en deze wordt gevolgd door "Homeless", een prachtige symfonische song, waarin diverse prima tempowisselingen zitten.
In "John's Pool" speelt The Forty Days opnieuw zo'n geweldige mooie, vrij rustige, song, die tussen hardrock en symfonische rock balanceerd en ook hier zitten weer de nodige tempowisselingen in (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "Restart" brengt de band nogmaals een schitterende rustige rock song ten gehore, waar de zeventiger jaren invloed goed hoorbaar is en ook in "Four Years In A While" krijg ik zo'n fantastische, vrij rustige, rock song voorgeschoteld, die diverse subtiele tempowisselingen bevat.

"The Colour Of Change" van The Forty Days is een uitstekend debuut album, dat 7 heerlijke rock songs bevat en ik kan deze schijf dan ook van harte aanbevelen aan iedere liefhebber van symfonische rock.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten