zondag 11 februari 2018

Review: Tango With Lions - The Light (Inner Ear Records, 2018) (Pop)

Tango With Lions werd in 2007 te Athene, Griekenland, door Katerina (Kat) Papachristou (zang en basgitaar) opgericht.
In de loop der jaren speelden diverse muzikanten in de band, die tegenwoordig bestaat uit: Katerina Papachristou - zang, akoestische gitaar en piano, Dennis Morfis - sologitaar, Thodoris Zefkilis - basgitaar, Maria Sachpasidi - keyboards en achtergrond zang, Jim Staridas - wind instrumenten en Nikos Vergetis - drums en percussie.
Het debuut album "Verba Time" werd in 2010 door het Inner Ear Records label op CD uitgebracht en kreeg lovende kritieken, terwijl de song "In A Bar" een  record aantal keer werd beluisterd via youtube, waarna Inner Ear Reords in 2012 het album opnieuw uitbracht en deze keer in een beperkte oplage als LP, maar ook als promo CD.
In 2013 bracht Inner Ear Records hun tweede album uit, getiteld "A Long Walk" en ook deze verscheen zowel op CD en in een gelimiteerde oplage op LP.
De huidige bandleden begonnen in 2015 te werken aan een nieuw album, "The Light", dat in de zomer van 2017 gereed was en op 19 januari 2018 via het Inner Ear Records label verscheen.

Het album, dat 9 nummers bevat, start met "Back To One", waarin de band een prachtige, vrij rustige, pop song ten gehore brengt, die ingetogen zang bevat en gevolgd wordt door "Proof Of Desire", eveneens een mooie pop song, die in een rustig tempo gespeeld wordt en melodisch klinkt.
Daarna zet Tango With Lions me "Last Thrill" voor en krijg ik een opgewekt klinkend nummer te horen, dat een dansbaar ritme bevat, waarna de titelsong "The Light" volgt en ik opnieuw een heerlijke pop song voorgeschoteld krijg, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en blazers bevat, die voor het extra effect zorgen.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan volgt "Phoenicia" en ook deze song wordt in een niet al te hoog aanstekelijk tempo gespeeld en bevat een disco drum, waardoor het nummer prima dansbaar is en dit wordt gevolgd door "Restless Man", dat country en zuiderlijke invloeden bevat en door een aanstekelijk ritme lekker in het gehoor klinkt, waardoor ik op mijn stoel zit mee te deinen.
In "What You've Become" laat de band me genieten van een progressieve pop song, die een licht hypnotiserend ritme en gemiddeld tempo heeft en in "The Go-Betweens" speelt de band een fantastische licht psychedelische song in een vrij rustig tempo, waarna het laatste nummer van de plaat volgt, getiteld "L'Ombre" en daarin verrast de band me en krijg ik een geweldig in het Frans gesproken nummer voorgeschoteld, dat overeenkomstige muziek bevat, die in een rustig tempo gespeeld wordt.

"The Light" van Tango With Lions is een schitterende plaat, die rust, maar vooral heerlijke muziek uitstraalt en ik kan iedere liefhebber van de betere pop dit album dan ook van harte aanbevelen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten