zondag 18 februari 2018

Review: Runaway Totem - La Traccia (Poesia Sonora - Multisensoriale) (Runaway Totem Records, 2017) (Avant Garde / Progressieve Rock)

Runaway Totem uit Riva del Garda, Italië, bestaat uit: Re-Tuz (Raffaello Regoli) - zang en verteller, Cahal De Betel (Roberto Gottardi) - zang, sologitaar, elektronische gitaar en keyboards, Dauno (Giuseppe Buttiglione) -  dubbele basgitaar en basgitaar, terwijl Isil-Ur (Tamara Zucchi) en Mam-Ur (Marzia Bagnoli) de vestal bewaarders van heilig vuur en incipit zijn.
De band werd al in 1988 opgericht en bracht vanaf 1993 albums uit via diverse labels, zoals Black Widow, Musea, Runaway Totem Records en Lizard Records, maar in 1991 maakte de band hun debuut met de video "La Tana Degli Specchi", die in eigen beheer verscheen.
Hun laatst verschenen album "La Traccia", dat 14 nummers bevat, werd op 5 december 2017 door het Lizard Records label op CD uitgebracht en is de band's twaalfde album, dat tevens op DVD in een beperkte oplage van 250 stuks is verschenen, die genummerd en gesigneerd zijn en 17 nummers bevatten.

Het eerste nummer van de plaat heet "Prologo" en daarin hoor ik de band schitterend zwaar starten, om na korte tijd over te gaan in een swingend uptempo stukje muziek, waarna het nummer vervolgens weer verandert in een stuk gesproken avant garde en dit gaat verder in het volgende nummer, dat "In Principio" heet en hierin hoor ik een heerlijk gesproken avant garde nummer, dat halverwege over gaat in een swingend stukje rock in opposition, dat een licht hypnotiserend ritme heeft.
Aaneensluitend volgt "Oltre Il Tuo Nome", een schitterend, vrij experimenteel, avant garde nummer en ook hier zit weer een gesproken tekst in, waarna ik  "Acqua" voorgeschoteld krijg en daarin gaat de van verder met het maken van fantastische spannende muziek, die begeleid wordt door gesproken teksten.
Dan hoor ik "Aria", een prachtig, van klassieke invloeden voorzien, nummer, dat in het verlengde van voorgaande nummers ligt en een vervolg krijgt in "Fuoco", een experimenteel nummer, dat heftig klinkende teksten heeft, die een psychedelisch effect meekrijgen, doordat de band er een echo op heeft gezet en de muziek bevat tevens invloeden uit de hardrock en drum 'n' bass.
In "Terra" krijg ik opnieuw een nummer met gesproken tekst voorgezet, die ondersteund wordt door spannende, aan improvisatie verwante, muziek en in "Qualcuno" blijft Runaway Totem de ingeslagen weg volgen en krijg ik een soortgelijk nummer te horen.
Vervolgens speelt de band "Qui" en hierin krijg ik, na enkele minuten een uitstekende, vrij rustige, song te horen, die vergezeld gaat van een hypnotiserend ritme, waarna "Un Soffio" volgt en de band ook nu weer met gesproken tekst begint, bij tijd en wijle psychedelisch klinkt en halverwege verandert in een swingend dansbaar nummer met soul invloeden.
Verder Hoor ik "Noi", dat licht hypnotiserend start, psychedelisch en spannend klinkt, "L'Uomo All'Incrocio", een verrukkelijke progressieve rock song in de stijl van Arthur Brown (luister naar een live uitvoering van dit nummer via de vimeo link onder de recensie), "Senza Preavviso", een song, die met gesproken tekst begint en dan over gaat in een mix van elektro, industrieele muziek en avant garde en "Tregua", een geweldige mix van progressieve rock, avant garden, gesproken tekst en dance, waarmee de band me bijna 11 minuten in de ban van hun muziek weet te houden.

Runaway Totem heeft me met "La Traccia" één grote trip voorgezet, waarmee de band me van begin tot einde te pakken heeft genomen en ik kan deze fantastische plaat, dan ook ten zeerste aanraden aan een ieder, die van avant garde en progressieve rock houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl


La Traccia - l'uomo all'incrocio - live 2016 - poesia sonora from raffaello regoli on Vimeo.

1 opmerking:

  1. Very significant Information for us, I have think the representation of this Information is actually superb one. This is my first visit to your site. Wef chauffeur service

    BeantwoordenVerwijderen