zondag 14 juni 2020

Review: Abrams - Modern Ways! (Atypeek Music/ Sailor Records, 2020) (Rock)

Abrams uit Denver, Colorado, Amerika, werd in 2013 opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Patrick Alberts - sologitaar, Zach Amster - sologitaar en zang, Taylor Iversen - basgitaar en zang en Ryan DeWitt - drums.
Op 6 mei 2014 verscheen hun EP album "Februari", via No List Records, waarop de band nog uit 3 man bestond (Taylor, Zach en Jason Cartrer - drums) en deze werd gevolgd door "Lust. Love. Loss." (eigen beheer, als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op licht gevend paars vinyl, als CD,als cassette in een beperkte oplage van 100 stuks en als digitale download, 16 juni 2015), "Morning" (met Geoff Cotton - drums) (Sailor Records, als LP in een beperkte oplage van 300 stuks doorzichtig vinyl, als CD en als dd, juni 2017) en "Modern Ways!" (Atypeek Music/ Sailor Records, als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op doorzichtig oranje vinyl en als dd) (met Ryan DeWitt - drums).

Het album, dat 10 nummers bevat, start met het titel nummer "Modern Ways", waarin de band een heerlijke stevige stonerrock song speelt, die tempowisselingen heeft en een aanstekelijk repeterend ritme bevat en gevolgd wordt door "Poison Bullets", een mix van country en heavy rock, die in een gemiddeld tempo wordt  gespeeld.
Daarna volgen "Joshua Tree", een uptempo melodische rock song, die subtiele tempowisselingen heeft, "That Part Of Me", een stevige mix van melodische en stonerrock met tempowisselingen en "Find A Way", een uitstekende rock song, die subtiele tempowisselingen heeft en een terugkerend ritme bevat.
In "My War" speelt Abrams een prima, vrij rustige, song, die tempowisselingen bevat en bij tijd en wijle stevig klinkt, in "Silver Lake" zet de band me een mooie rustige song voor en in "Silence" krijg ik een stevige heavy rock song voorgeschoteld, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Verder hoor ik "Pale Moonlight", een rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, iets na de helft van het nummer meer snelheid krijgt en lichte invloeden van progressieve rock bevat en "Marionette", een stevige rock song, die een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo heeft.

"Modern Ways!" van Abrams is een uitstekende rock plaat, die zo nu en dan vrij stevig klinkt en ik kan liefhebbers van rock muziek dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten