zondag 14 juni 2020

Review: The Smoking Bones - Down To The High (Area Pirata Records, 2020) (Garagerock)

The Smoking Bones uit Italië, werd in 2016 opgericht en bestaat vanaf september 2018 uit: Joseph - zang, Lorentz - sologitaar, G.G. - sologitaar, Danz - basgitaar en Mark - drums.
De band bracht hun debuut in 2016 uit met de digitale download  EP "Moods", die op 14 januari 2017 via Area Pirata Records als CD in een beperkte oplage van 200 stuks en als digitale download werd uitgebracht, waarna hun album "Authorize Yourself" op 13 januari 2018 via Area Pirata Records in een beperkte oplage van 300 stuks als CD verscheen en als digitale download.
In september 2018 kwam Joseph bij de band als vervanger voor Dave, hun eerste zanger en op 25 mei 2020 verscheen hun single "Down To The High" / "Burning Love" in een zeer beperkte oplage van 300 stuks op 7" zwart vinyl en als digitale download via Area Pirata Records.

Op de A-kant van de single, "Down To The High" speelt The Smoking Bones een swingende uptempo mix van garagerock en pop, die tempowisselingen bevat en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, dat na enkele minuten iets meer snelheid krijgt, waardoor de muziek net een zetje extra krijgt, om over te gaan in een fantastisch stuk rock.
De B-kant van de single is een cover van het Elvis Presley nummer "Burning Love" en hierin laat de band me genieten van een schitterende uitvoering van dit nummer, dat swingt en de jaren 70 rock & roll sfeer uit wasemt.

"Down To The High" van The Smoking Bones bevat 2 heerlijke nummers, waarmee de band me heeft laten genieten van hun muziek en ik kan deze single dan ook aanraden aan elke liefhebber van garagerock en rock & roll.(luister naar de single via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten