zondag 21 juni 2020

Review: Mong Tong - Mystery (Guruguru Brain Records, 2020) (Elektronisch / Traditioneel)

Mong Tong uit Taipei, Taiwan, werd in 2017 opgericht en bestaat uit Hom Yu - basgitaar, synthesizer en programmering, Jiun Chi - keyboards, synthesizer en sologitaar en ? - samples en zang.

De band bracht hun debuut op 29 november 2018 uit met 3 nummers op de split cassette "(Midi)", waarop 4 bands vertegenwoordigd zijn.
Daarna verschenen: "Waiting Room's Theme & Remix" (zeer beperkte oplage als cassette van 25 stuks en als digitaal album, 24 december 2018), "Mountain Pop" (digitaal nummer, 1 februari 2019), "Music From Taiwan Mystery" (zeer beperkte oplage als cassette van 50 stuks en als digitale EP, 20 september 2019), ""A History Of Brightness" (beperkte oplage als CD EP en als digitale EP, 20 december 2019) en "Thunder Pop" (digitaal nummer, 23 maart 2020).
Op 19 juni 2020 verscheen het album "Mystery", dat 8 nummers bevat, via Guruguru Brain Records als LP in een beperkte oplage van 600 stuks op roze en neon blauw vinyl.

Het eerste nummer van het album heet "Intro" en hierin speelt Mong Tong een heerlijk elektronisch stuk muziek, dat een terugkerend ritme heeft en symfonische invloeden bevat, waarna het titel nummer "Mystery" volgt en ik een schitterende mix van traditionele en elektronische muziek en een aanstekelijk terugkerend licht hypnotiserend ritme.
Dan volgen "Chakra", een geweldig eentonig klinkend nummer, dat een terugkerend ritme heeft, gesproken tekst bevat en lichte psychedelische invloeden en van computer spelletjes bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Jou-tau", dat met schietende geluiden en gesproken tekst begint en al snel over gaat in een dansbaar elektronisch stuk muziek, dat een repeterend ritme heeft en invloeden uit de jaren 80.
In "717" speelt Mong Tong een uitstekende rustige mix voor van traditionele en elektronische muziek, dat ook nu weer een repeterend hypnotiserend ritme heeft
en in "Ancient Mars" laat de band me genieten van een fantastisch nummer, dat een terugkerend ritme heeft, mysterieus klinkt en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Verder volgen "A Nambra", een verrukkelijk uptempo elektronisch nummer, dat jaren 80 invloeden bevat en een dansbaar terugkerend ritme met disco invloeden  heeft en "In The K. Court", een lekker in het gehoor klinkend nummer, dat nogmaals een terugkerend dansbaar ritme heeft en melodische elektronische invloeden bevat.

"Mystery" van Mong Tong is een uitstekende plaat, die oost en west met elkaar verbindt, elektronische en traditionele muziek aan elkaar smeedt, licht hypnotiserende ritmes bevat en bij tijd en wijle zeer dansbaar is en ik kan liefhebbers van elektronische en/of traditionele muziek deze schijf dan ook van harte aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten