zondag 21 juni 2020

Review: Psychic Lemon - Studio Jams Volume 2 (Eigen Beheer, 2020) (Krautrock / Acid Rock / Spacerock)

Psychic Lemon werd eind 2013 te Cambridge, Kent, Engeland opgericht en bestaat uit: Andrew Briston - sologitaar, zang en keyboards, George Horler - sologitaar en zang, Andrew Hibberd - basgitaar en Martin Law - drums en percussie.
Psychic Lemon liet zich muzikaal inspireren door bands als: Goat, The Heads, Amon Düül II, Syd Barrett en Ibibio Sound Machine en trad op festivals als Strawberry Fair te Cambridge en Solstice festival te Moonhenge op, na hun eerste optreden in oktober 2014.
De band rondde de opnamen voor hun debuut album "Psychic Lemon" in december 2015 af en deze werd op 4 maart 2016 uitgebracht als digitale download en als CD.
Op hun album "Frequency Rhythm Distortion Delay", dat 12 januari 2018 via Tonzonen Records in een gelimiteerde oplage van 750 stuks op paars gespetterd 12" vinyl verscheen en tevens op zwart vinyl, maar ook als CD en als digitale download via bandcamp verkrijgbaar is, bestaat Psychic Lemon nog maar uit 3 personen, omdat George uit de band is en als gastmuzikant speelt Iain Roddick op saxofoon met het trio mee.
Op 9 februari 2018 bracht de band de EP "Live AD 2017" als digitale download uit, die 23 november 29017 live in Chelmsford opgenomen werd.
Het derde album van de band is de live opgenomen plaat "Live At The Smokehouse", dat 5 nummers bevat en 26 april 2019 via Tonzonen Records in een beperkte oplage op oranje-groen gespetterd vinyl inclusief een 8 pagina's tellend boek verscheen en tevens als CD en digitale download verkrijgbaar is, waarbij verder vermeldenswaardig is, dat het album in de voorverkoop binnen 48 uur uitverkocht was.
De opnamen van het album vonden plaats op 10 augustus 2018 in The Smokehouse te Ipswich en op de LP staan, op kant B, 2 niet eerder uitgebrachte nummers, terwijl kant A van de LP 3 nummers van hun album "Frequency Rhythm Distortion Delay" bevat.
Op 8 november 2019 verscheen het album "Freak Mamma" via Drone Rock Records, dat op 27 september vooraf werd gegaan door het gratis digitale download nummer "White Light", dat eveneens op het album staat en op 13 april 2020 heeft de band de gratis digitale download "Studio Jams Volume 1", waarop 3 nummers staan, uitgebracht en op 5 juni 2020 verscheen het gratis album "Studio Jams Volume 2", eveneens als digitale download en deze bevat 5 nummers.

Het eerste nummer is "Jam 4", dat iets meer dan 27 minuten duurt en hierin speelt de band een fantastisch uptempo stuk spacerock met acid rock invloeden en een terugkerend hypnotiserend ritme, dat me in een lichte trance brengt.
Daarna volgt "Jam 5", een schitterende mix van krautrock en progressieve rock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een repeterend hypnotiserend ritme heeft.
In "Jam 6" speelt Psychic Lemon een geweldig stuk rock, dat een terugkerend dansbaar krautrock ritme heeft, progressief klinkt, melodische invloeden bevat en swingt als een trein.
Dan krijg ik "Jam 7" te horen en ook in dit nummer, waarin de band me een lekker stukje acid rock voorzet, dat gemixt wordt met een reperterend ritme, swingt de muziek.
Als laatste hoor ik "Jam 8" en hierin laat de band me genieten van een verrukkelijke uptempo mix van krautrock, acid rock en progressieve rock, waarbij stil zitten geen optie is.

"Studio Jams Volume 2" van Psychic Lemon bevat, net als vorige uitgaven van de band, heerlijke muziek, die ik elke liefhebber van meesterlijke muziek, zoals krautrock, progressieve rock, acid rock en spacerock kan aanraden: Downloaden!(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten