zondag 21 juni 2020

Review: La Phaze - Pungle Roads (Atypeek Music/Bruillance, 2020) (Reggae / Elektro)

La Phaze uit Nantes, Frankrijk, werd in 1999 opgericht bestond uit: Damny Baluteau - zang, keyboards en basgitaar, Arnaud Fournier - sologitaar en DJ Mouf - draaitafels.
Hun debuut verscheen in 2000, toen de band de EP "Cushy Time" via het Jarring Effects label uitbracht waarna in 2002 het album "Pungle Roads" via The Modern Things Records verscheen.
In 2003 werd er een remix album uitgebracht onder de naam "Punglistic Mixture via Small Axe en in 2004 werd DJ Mouf vervangen door Aurélien Walter (DJ Nevrax) en in 2005 verscheen het album "Fin De Cycle" via Because Music.
Vervolgens werd DJ Nevrax vervangen door Guillaume Roussé - drums en bracht de band in 2008 hun derde La Phaze album uit, getiteld "Miracle" en deze werd in 2011 gevolgd door "Psalms And Revolutions", waarna de band 2 jaar later uit elkaar ging, om in 2018 her opgericht te worden.
De band bestaat tegenwoordig uit Damny Baluteau - zang, keyboards en basgitaar, Arnaud Fournier - sologitaar en Speaker Louis - drums en dit trio brengt in oktober 2020 het album "Visible(s)" uit via At(h)ome Records.
Op 6 april 2020 verscheen de EP "Jungleman", waarop 5 nummers met deze titel staan, waarvan 4 re-mixen en op 15 april 2020 bracht de band de her uitgave van hun album "Pungle Roads", dat 13 nummers bevat, als digitale download uit, die op 22 mei 2020 via Atypeek Music en Bruillance Records als LP en als CD werd uitgebracht.

Het eerste nummer van het album heet "Jungleman" en hierin speelt de band een lekker in het gehoor klinkende mix van elektro, reggae en dance, die swingt en subtiele tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "Johnny Jamma", een geweldige swingende uptempo reggae song, die aanzet tot dansen en enkele tempowisselingen bevat.(luister naar dit nummer via de youtube onder de recensie)
Daarna volgen "Punglist", eveneens een aanstekelijke swingende uptempo reggae song, die elektro invloeden heeft, "R.A.S.", een heerlijke uptempo mix van elektro, drum n bass en reggae, die tempowisselingen heeft, "Nervous Health", een uptempo mix van heavy rock en rap, waarbij stil zitten geen optie is en "Uniday", een swingend zeer dansbaar instrumentaal nummer met invloeden van dance.
In "La Grande Question" speelt La Phaze een uitstekende swingende mix van drum n bass, rap en dance, die een aanstekelijk ritme heeft, in "Tatiana" laat de band me opnieuw genieten van een geweldige dansbare reggae song en ook in "Contexte" schotelt de band me weer zo'n dansbare reggae song voor, die subtiele tempowisselingen heeft.
Dan volgen "Le Transfert", een schitterende uptempo mix van drum n bass, reggae en dance, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten en "Consumatory", waarin de band een fantastische swingende uptempo mix van elektro, drum n bass en hip-hop.
Verder hoor ik "Injury", een mix van heavy rock, elektro en hip-hop, die swingt en Spaanse invloeden bevat en "El Sol (L'Eclipse)", een verrukkelijk instrumentaal nummer, dat aanzet tot dansen, invloeden van elektro en enkele tempowisselingen heeft.

"Pungle Roads" van La Phaze is een heerlijke swingende plaat, die vol dansbare reggae songs staat en invloeden van elektro, drum n bass en hip-hop bevat.
Ik kan deze geweldige schijf dan ook sterk aanbevelen aan hen, die van één of meerdere muzieksoorten houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten