zondag 14 juni 2020

Review: Iiah - Terra (Eigen Beheer, 2020) (Filmmuziek / Post-Rock)

Iiah werd in 2013 te Adelaide, Australië, opgericht en bestaat uit:Tim Day - zang, keyboards en sologitaar, Ben Twartz - sologitaar, Nick Rivett - sologitaar, Aaron Fuller - basgitaar en Matthew Stedman - drums.
De band bracht in 2015 hun debuut EP "Iiah" uit, die in 2017 gevolgd werd door het debuut album "Distances" en op 22 mei 2020 verscheen hun tweede album, "Terra", waarop 8 nummers staan, dat in eigen beheer uitgebracht werd en daarop doet zangeres Maggie Rutjens mee als gast muzikante.
Vermeldenswaardig is nog, dat de CD oorspronkelijk op 17 april 2020 zou worden uitgebracht, maar wegens het corona virus een nieuwe release datum kreeg.

Het album begint met "From Nothing", waarin de band een mooi rustig melodisch nummer speelt, dat invloeden van post-rock heeft en dit wordt gevolgd door "Eclipse", een schitterend rustig stuk muziek, dat filmmuziek invloeden bevat en hemels, maar ook duister klinkt.
Daarna volgen "Aphelion", een prachtig melodisch post-rock nummer, day in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en invloeden van bands als IWKC (I Will Kill Chita) heeft en "Sleep" en hierin speelt de band weer zo'n heerlijk rustig nummer, dat invloeden van filmmuziek combineert met duistere melodische muziek, die enigszins triest over komt.
In "20.9%" zet Iiah me een uitstekend uptempo melodisch nummer voor, dat halverwege verandert en over gaat in een langzamer tempo, om na enkele minuten terug te keren naar het begin en in "Lumineacence" krijg ik nogmaals zo'n lekker in het gehoor klinkend melodisch post-rock nummer voorgeschoteld, dat een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Verder hoor ik "Displacement" de band verrukkelijke song in een niet al te hoog tempo spelen, die enkele tempowisselingen bevat, een terugkerend ritme heeft en melodisch is en het laatste en tevens langste nummer (bijna 13 minuten), "Lambda", een fantastisch afwisselend post-rock nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

"Terra" van Iiah is een puike post-rock CD, die vol heerlijke muziek staat, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeker aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten