zondag 26 juli 2020

Review: Black Helium - The Wholly Other (Riot Season Records, 2020) (Psychedelische Rock / Acid Rock)

Black Helium uit Londen, Engeland werd in 2016 opgericht en bestaat uit: Stuart Gray - zang en sologitaar, Davey Mulka - sologitaar, Beck Harvey - basgitaar en zang en Diogo Gomes - drums.
De band bracht hun debuut album "Primitive Fuck" op 27 juli 2018 via Riot Season Records uit als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op zwart vinyl, als her-persing LP in een beperkte oplage van 300 stuks roze vinyl, alss CD in een beperkte oplage en als digitale download.
Op 24 juli 2020 verscheen hun album "The Wholly Other", waarop 6 nummers staan, via Riot Season Records als pre-order LP in een beperkte oplage op zwart vinyl met postcards, als test persing LP in een zeer beperkte oplage van 10 stuks met witte labels en als dd.

Het eerste nummer van de plaat heet "Hippie On A Slab" en hierin speelt de band vrij heftige rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, een repeterend ritme heeft, invloeden van heavy rock en tempowisselingen bevat en na 4 minuten in een hoger tempo over gaat, dat lichte spacerock invloeden heeft en gevolgd wordt door "Two Masters", een schitterende uptempo mix van powerrock en licht psychedelische muziek, die subtiele tempowisselingen heeft en swingt.
Daarna volgt "Death Station Of The Goddess", een fantastische licht psychedelische song, die in een rustig tempo gespeeld wordt en een hypnotiserend terugkerend ritme heeft en tegen het einde meer snelheid en acid rock toegevoegd krijgt.
In "One Way Trip" schotelt Black Helium me een uitstekende zware rock song voor, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en invloeden van heavy rock bevat en een gesproken tekst bevat en in "Pink Bolt" krijg ik een verrukkelijk swingend nummer te horen, dat een licht hypnotiserend terugkerend ritme bevat en na enkele minuten verandert in een stukje progressieve rock, dat in een iets lager tempo gespeeld wordt en eveneens een terugkerend ritme heeft, dat tegen het einde naar een climax gespeeld wordt en als laatste nummer speelt de band "Teetering On The Edge", een prachtige rustige song, die psychedelische invloeden heeft.

"The Wholly Other" van Black Helium is een heerlijke plaat, die vol lekker in het gehoor klinkende nummers staat en ik kan liefhebbers van psychedelische en acid rock, deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten