zondag 12 juli 2020

Review: The Groove Machine - Fairy Tales From A Big City (Inner Ear Records, 2020) (Elektro, Disco, New Wave)

The Groove Machine uit Athene, Griekenland werd in 1989 opgericht en bestond uit: Giannis Raouzaios - zang, Antonis Vlastos - sologitaar, Makis Katepozidis - basgitaar, Stefanos Konstantinidis - keyboards en Stefanos Patronidis - drums.
De band bracht in 1993 hun debuut album "Destroy The Presence Of This World" uit, na eerder in 1992 enkele nummers op de verzamel albums "Fragmenta IV" en "Fragmenta V" te hebben gehad.
In 1994 volgde een nummer op het verzamel album "Act Up - ...Ev Toutw Niko" en in 1995 op "The Thing From Another World Vol. 1: A Brains-Out Compilation of 18 Greek Bands", voordat hun tweede album "Fairy Tales From A Big City" op 7 juni 1996 in een beperkte oplage in een met de hand gemaakte en genummerde CD verscheen via Fifth Dimension.
OP 19 juni 2020 bracht Inner Ear Records dit album opnieuw uit, maar nu als 180 gram LP voor het eerst op vinyl en gestoken in een nieuw ontworpen hoes.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Daydrifting In Grey Light" en hierin begint de muziek rustig, om na korte tijd over te gaan in een heerlijk swingend nummer, die invloeden van elektro, dance en drum n bass heeft en gevolgd wordt door "Dimensions", een geweldige uptempo elektro song, die invloeden van new wave bevat, een disco ritme heeft en swingt als een trein, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna volgen "Reality Is Back", een fantastische swingende uptempo mix van new wave, elektro en disco, die in een hoog tempo gespeeld wordt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Nightalk", een mooie rustige song met een gesproken tekst.
In "Virus Inside" laat de The Groove Machine me genieten van een lekker in het gehoor klinkende swingende mix van disco, elektro en new wave, die een zeer dansbaar ritme heeft en lichte Oosterse invloeden en de muziek van de tv serie Nightrider bevat en in "Room 204" krijg ik een prachtige, vrij rustige, new wave song te horen.
Verder volgen "T.V. Commercial (Revisited)", een heerlijke swingende uptempo mix van disco en elektro, die funk invloeden heeft en met een commercial begint en eindigt en "How Colourful Is to Die", een prima new wave song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.

"Fairy Tales From A Big City" van The Groove Machine is een verrukkelijke her uitgave, die vol swingende schitterende nummers staat en de tand des tijds glorierijk doorstaan heeft en ik kan elke liefhebber van new wave, elektro en disco deze schijf dan ook zeer aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten