zondag 5 juli 2020

Review: DDENT - Couvre-Sang (Chien Noir, 2020) (Melodische Rock / Post-Rock)

DDENT uit Parijs, Frankrijk, bestaat uit: Louis Lambert - multi-instrumenten en Marc Le Saux - drums.
Het duo bracht hun debuut EP "Chien Noir" op 2 september 2014 als mini-LP (35 minuten op 180 gram zwart vinyl) uit via Chien Noir, die op 13 februari 2017 gevolgd werd door het debuut CD album "??????" en op 23 maart 2018 door het CD album "Toro".
Hun derde volledige album heet "Couvre-Sang" en verschijnt op 3 juli 2020, net als de drie vorige, via Chien Noir en deze wordt als CD in een beperkte oplage en als cassette in een beperkte oplage uitgebracht en natuurlijk als digitale download en vermeldenswaardig is nog, dat alle nummers alleen gespeeld worden door Louis Lambert.

Het album, dat 11 instrumentale nummers bevat, start met "II", een kort stukje post-rock, dat gevolgd wordt door "Songe", dat rustig begint, maar al gauw meer snelheid krijgt, waarna er een heerlijk melodisch nummer ontstaat, dat iets voor de helft verandert en over gaat in een dreigender ritme en invloeden van progressieve rock bevat.
Daarna volgen "Volemie", een schitterend, vrij zwaar, uptempo rock nummer met een duister klinkend terugkerend opzwepend ritme (luister naar dit nunmmer via de youtube link onder de recensie), "YYYYYYYYY", opnieuw een kort stukje post-rock en "Puissancerevee", een geweldig uptempo melodische rock met post-rock invloeden, dat een terugkerend ritme heeft.
In "Souvenirsdematieres" zet DDENT me een uitstekend nummer voor, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en swingt, in "OOOOOOOOOOOOO" speelt het duo een kort uptempo nummer met invloeden uit post-rock en in "Videsdechos" krijg ik een uptempo melodisch nummer te horen, dat een aanstekelijk terugkerend ritme heeft, dat dansbaar is en eindigt met rustige trompetklanken.
Verder volgen "Liedevin", een mooi post-rock nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een post apocalyptische sfeer oproept, "Voile", een verrukkelijk zwaar rock nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, sterke invloeden van heavy metal, industriële muziek en doom heeft en een terugkerend ritme bevat en "V", waarin het duo nogmaals een kort post-rock nummer ten gehore brengt, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

"Couvre-Sang" van DDENT bevat 11 lekker in het gehoor klinkende nummers, waar ik van begin tot eind van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook aanbevelen, aan een ieder, die van melodische rock en post-rock houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten