zondag 19 juli 2020

Review: Thundermother - Heat Wave (AFM Records, 2020) (Hardrock)

Thundermother uit Växjö, Zweden, werd in 2010 opgericht door de uit Italië afkomstige sologitariste Filippa Nässil, die samen met Giorgia Carteri  - sologitaar, Clair Cunningham - zang, Linda Ström - basgitaar en Tilda Stenqvist - drums, de band vormde.
De band bracht hun debuut album "Rock'n Roll Disaster" op 2 april 2014 uit via Warner Music Group en deze werd op 4 september 2015 gevolgd door "Road Fever", dat via Despotz Records verscheen.
In 2017 veranderde de band compleet van samenstelling en bestaat tegenwoordig uit: Guernica Mancini - zang, Filippa Nässil - sologitaar, Majsan Lindberg - basgitaar en Emlee Johansson - drums, die op 23 februari 2018 het album "Thundermother" uitbracht via Despotz Records.
Op 31 juli 2020 verschijnt het album "Heat Wave", waarop 13 nummers staan, via AFM Records als LP, als CD, als DVD en digitale download en vermeldenswaardig is hierbij, dat de LP een andere volgorde van nummers heeft als de CD en DVD en dd.

Het album begint met "Loud And Alive", waarin de band een swingende hardrock song ten gehore brengt, die subtiele tempowisselingen heeft en aanzet tot dansen
en dit nummer wordt gevolgd door "Dog From Hell", een lekker in het gehoor klinkende stevige rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme heeft.
Daarna volgen "Back In ‘76", een geweldige uptempo rock song, die me aan de muziek van Suzi Quatro en The Runaways doet denken en aanzet tot meedeinen, "Into The Mud", een verrukkelijke rock song, die met hoge snelheid gespeeld wordt en hierbij is stil zitten geen optie en de titelsong "Heat Wave", een heerlijke mix van hard- en bluesrock, die swingt en een dansbaar ritme heeft.
In "Sleep" verrast "Thundermother" me door een prachtige poprock song in een gemiddeld tempo te spelen, die hit potentie heeft, in "Driving In Style" keert de band terug naar het maken van uitstekende hardrock, die swingt als een trein en stil zitten is dan ook niet mogelijk (luister naar dit nummer via de youtube link) en in "Free Ourselves" zet de band me een uitstekende rock song voor, die invloeden van AC/DC heeft, tempowisselingen bevat en zeer dansbaar is.
Dan volgen "Mexico", een fantastische rock song met een aanstekelijk ritme met bluesrock invloeden, die swingt en aanzet tot dansen, "Purple Sky", een puike progressieve rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en "Ghosts", een uptempo rock song, die een aanstekelijk ritme heeft.
Verder volgen "Somebody Love Me", een swingende uptempo rock song met tempowisselingen en "Bad Habits", een dansbare rock song met een hoog meezing gehalte.

"Heat Wave" van Thundermother is een fantastische rock plaat, waarmee de band me vanaf de begintonen in de ban van hun swingende muziek heeft gehouden en ik kan iedere liefhebber van op jaren 70 geïnspireerde hardrock deze schijf dan ook sterk aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten