zondag 19 juli 2020

Review: The Mount Fuji Doomjazz Corporation - Succubus (Denovali Records, 2020) (Avant Garde / Dark Jazz)

De bandleden van The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble maakten onder de naam The Mount Fuji Doomjazz Corporation op 5 juni 2007 het album "Doomjazz Future Corpses!".
The Mount Fuji Doomjazz Corporation bestond toen uit: Jason Kohne (Bong-Ra) - solo- en basgitaar, Gideon Kiers - percussie, Hilary Jeffery - elektronica en trombone, Nina Hitz - cello, Charlotte Cegarra - zang, dwarsfluit en xylofoon en Eelco Bosman - sologitaar.
Op 23 juli 2010 bracht de band het album "Succubus" als digitaal album uit, dat op 9 november 2010 gevolgd werd door "Doomjazz Future Corpses!" (digitaal album) , "Anthropomorphic" (3 februari 2011, digitaal) en "Egor" (1 april 2012, digitaal).
Op 28 februari 2020 bracht Denovali Records hun album "Doomjazz Future Corpses!" voor het eerst als CD en als 2LP uit en deze verscheen gelijktijdig met het album "I Forsee The Dark Ahead, If I Stay" van The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, dat eveneens als CD en als 2LP werd uitgebracht.
Vervolgens verscheen op 26 juni 2020 het album "Succubus" van de band, als CD, 2LP en als digitale download via Denovali Records en gelijktijdig brengt dit label ook de CD, 2LP en dd "From The Stairwell" van The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble uit.

"Succubus", dat 13 nummers bevat, begint met "The Sexy Midnight Torture Show", waarin de band een langzaam spannend duister nummer ten gehore brengt, dat invloeden van avant garde en industriële muziek heeft en verder gaat in "Erotic Love Queen", een zwaar stuk duistere avant garde jazz, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en over gaat in "Strange Dreams", een traag geïmproviseerd nummer met invloeden van avant garde, jazz en industriële muziek, dat iets over de helft van het nummer meer vaart krijgt.
Daarna volgen "Castles By The Sea", een heerlijk kort traag duister jazz nummer, "The Admirals Game", waarin de band verder gaat met het maken van hun avant garde jazz, die in dit nummer invloeden van free jazz en spacerock heeft en "The Morning After", een ruimtelijk langzaam nummer, dat invloeden uit filmmuziek heeft.
In "Perverted Pleasure Party" schotelt The Mount Fuji Doomjazz Corporation me een schitterende rustige mix van industriële muziek, avant garde en jazz voor, die ruimtelijk klinkt, in "A Bad Trip" hoor ik de band eveneens een prachtig avant garde nummer in een rustig tempo spelen en in "A Place For Fantasies" krijg ik een fantastisch licht hypnotiserend duister jazz nummer te horen, dat een terugkerend ritme bevat en psychedelische invloeden van Pink Floyd heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan volgen het korte "Murder Against Mannequins", een licht psychedelisch avant garde nummer en "Fleeing The Scene", een langzaam stuk duistere muziek.
Verder hoor ik "Deadly Rehearsals", een uitstekend avant garde nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme bevat en "Faustine" en hierin zet de band me een heerlijk sensueel klinkend nummer voor, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en invloeden bevat van rock.

The Mount Fuji Doomjazz Corporation heeft met "Succubus" een geweldige 2LP gemaakt, die invloeden van duistere jazz en avant garde bevat, waarbij de nummers in elkaar over lopen, zodat het gevoel had in een enorme trip te hebben gezeten en ik kan liefhebbers van beide genres dan ook aanraden, deze dubbelaar eens te gaan beluisteren en tot dezelfde conclusie te komen als ik, namelijk fantastisch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten