maandag 21 september 2020

Review: Circuline - Circulive New View (Inner Nova Music, 2020) (Progressieve Symfonische Rock)

Circuline uit New York, Amerika, bestaat na enkele bezettigwisselingen uit: Natalie Brown - zang en percussie, Andrew Colyer - keyboards, zang en percussie, William “Billy” Spillane - zang, ritmegitaar en percussie, Alek Darson - solo- en ritmegitaar, Joel Simches - basgitaar, baspedalen, akoestische gitaar en drums en Darin Brannon - drums en keyboards.
De band, die eerder bekend stond onder de naam Downig Grey, bracht op 21 april 2015 hun debuut album "Return" als CD en als digitale download uit en deze werd op 5 mei 2016 gevolgd door "Counterpoint" (CD en dd) en op 18 mei 2018 door "CircuLive::Majestik" (CD+DVD, CD+Blu-Ray en dd).
Op 9 oktober 2020 verschijnt hun album "Circulive New View", waarop 13 nummers staan, via Inner Nova Music als CD+DVD+Blu-Ray en als dd.
De live opnamen komen van hun optreden tijdens het Union Country Performing Arts Center te Rahway, New Jersey, die gemaakt werden op 14 oktober 2017 bij het eerste jaar van het International ProgStock Festival.
Vermeldenswaardig is nog, dat de Blu-Ray het concert met backstage audio commentaar bevat.

Het album start met "Intro + Erosion", waarin met een aankondiging begonnen wordt, waarna de band met een korte intro volgt, om de muziek te beginnen met "Black Sun", een fantastisch uptempo instrumentaal symfonisch nummer, dat swingt als een trein en dit wordt gevolgd door "One Wish", een prachtige rustige song, die invloeden van symfonische rock bevat en halverwege meer snelheid en progressieve rock invloeden krijgt, waardoor de muziek begint te swingen, om tegen het einde terug te keren in een rustig tempo.
Daarna volgen "Nautilus", een schitterende progressieve rock song, die tempowisselingen bevat, "Piano Challenge", waarin de band me trakteert op verrukkelijk 
stuk piano muziek, dat invloeden van klassiek en progressieve rock bevat en "Hollow", een mooie rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, diverse tempowisselingen heeft, swingt en progressieve rock invloeden bevat.
In "Return" zet Circuline me een heerlijke, vrij rustige, folkpop song voor, die akoestisch gespeeld wordt, in "Fallout Shelter" laat de band me genieten van een lekker in het gehoor klinkend instrumentaal symfonisch nummer, dat tempowisselingen bevat en in "Pale Blue Dot" krijg ik een geweldige aanstekelijke rock song te horen, die invloeden van symfonische rock en een terugkerend ritme heeft.
Dan volgen "Forbidden Planet + Drum Feature", een prima poprock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele minuten voor het einde een drumsolo bevat en "Inception", een uitstekende vrij rustige poprock song met symfonische invloeden.
Verder speelt de band "Summit", een puike symfonische rock song, die tempowisselingen heeft, waarin de band de medewerkers en het publiek bedankt en tevens de band voorstelt en het concert afsluit met "Stereotypes", een schitterende symfonische rock song, die een aanstekelijk ritme heeft en tempowisselingen bevat en bij tijd en wijle swingt.

"Circulive New View" van Circuline is een fantastische CD, die vol progressieve symfonische nummers staat, waar ik vanaf begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook van harte aanbevelen aan iedere liefhebber van deze muzieksoorten.(luister naar een promo voor dit album via de youtube link onder de recensie)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten