maandag 21 september 2020

Review: The Ghiblis - Domino (Circolo Area Pirata Records, 2020) (Surf / Rock & Roll)

The Ghiblis uit Piacenza, Italië, bestaat uit: Sig.Piero - sologitaar, Zilion  - basgitaar, Nick - drums en Dandy Lo - saxofoon.
Op 18 mei 2018 verscheen hun debuut album "Surfinia" als CD in een beperkte oplage van 200 stuks via Area Pirata Records en als digitaal album en deze werd op 17 juni 2019 gevolgd door de single "Morpheus"/"Oki Doki".
Hun tweede album "Domino", waarop 11 nummers staan, waaronder de single, verschijnt op 28 september 2020 via Circolo Area Pirata Records als CD in een beperkte oplage van 300 stuks en als digitale download.

Het eerste nummer van het album heet "La Nana", waarin de band een fantastisch swingend uptempo surf nummer ten gehore brengt, dat de sfeer van de jaren 60 uitwasemt en enkele subtiele tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "La Danza Del Toro", een heerlijk stukje surf, dat rock & roll invloeden bevat en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Daarna volgen het titel nummer "Domino", een lekker in het gehoor klinkend nummer, dat filmmuziek invloeden heeft, "The Dachshund Walk", dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en de A kant van de single, "Morpheus", een puik nummer met een aanstekelijk ritme.
In "Slow Grind" laat de band me genieten van een uitstekend rustig nummer, dat een slepend ritme heeft, in "No Shortcut" speelt The Ghiblis een dansbare uptempo mix van rock & roll en surf, die swingt en ook in de B kant van de single ,"Oki Doki", schotelt de band me een verrukkelijk uptempo nummer voor, dat een terugkerend ritme heeft en swingt.
Verder volgen "Gonzo Twist", een schitterend nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme heeft, "Landing Place", dat swingt als een trein (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en "Yasega Wat", een nummer, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk swingend ritme heeft.

"Domino" van The Ghiblis is een heerlijke CD, waarmee de band me terug in de tijd heeft weten te brengen en de sfeer van de jaren 60 nog even heeft laten beleven en ik kan deze schijf dan ook sterk aanraden aan hen, die van jaren 60 muziek en surf houden,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten