zondag 6 september 2020

Review: St. Kraut - Boris & Gleb (Eigen Beheer, 2020) (Progressieve Psychedelische Rock)

St.Kraut uit Tver, Rusland bestaat uit: Alexandr Demidov - sologitaar, Evgenii Mikhalchenko – basgitaar en Mikhail Demidov - toetsen, sologitaar en drums.
De band nam 3 jam albums op in 2017, waarvan de eerste, "Boris & Gleb", op 2 juni 2020 in eigen beheer via Bandcamp verscheen en verder is het verkrijgbaar via kanalen, zoals Spotify en Amazon en deze worden later gevolgd door de andere 2.

Het album, dat 5 nummers bevat, start met het 15 minuten durende "Inner Altar", waarin de band de muziek, die een terugkerend hypnotiserend ritme heeft, in een rustig tempo speelt en me daarmee in een lichte trance brengt.
Daarna volgt "The Himalayas", een geweldig swingend nummer met een terugkerend hypnotiserend ritme en invloeden van progressieve rock, die psychedelische elementen bevat en een zeer aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
In "Mishiva, The King Of Adventurers" laat St. Kraut me genieten van een fantastisch uptempo krautrock nummer, dat een swingend eentonig repeterend ritme heeft, waarmee de band me opnieuw in een lichte trance brengt.
Dan volgt "We Met a Wise Man In The Forest. He Was In Yellow", een prachtig licht psychedelisch melodisch nummer, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme heeft.
Het laatste nummer het "Tropic Slumber" een bijna 24 minuten durend stuk muziek, dat een terugkerend drums ritme heeft, waartussen psychedelische klanken gespeeld worden en ook hiermee brengt de band me in een lichte trance.

"Boris & Gleb" van St. Kraut bevat 5 hypnotiserende nummers, waarmee de band me vanaf de begintonen in de ban van hun verrukkelijke muziek heeft gehouden en ik kan dit meesterlijke album dan ook sterk aanraden aan iedere liefhebber van progressieve rock en hypnotiserende ritmes, oftewel Verplichte kost!.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten