zondag 6 september 2020

Review: Uffe Lorenzen - Magisk Realisme (Bad Afro Records, 2020) (Psychedelische Pop)

Uffe Lorenzen, alias Lorenzo Woodrose uit Kopenhagen, Denemarken, is de frontman van Baby Woodrose en Spids Nøgenhat en vanaf heden zal hij onder zijn eigen naam zijn muziek opnemen en uitvoeren, waarbij hij zijn teksten alleen nog maar in het Deens zal zingen.
De nummers voor zijn solo album "Galmandsvaerk", dat 10 november 2017 zowel als LP, CD en digitaal via het Bad Afro Records label verscheen, nam hij op gedurende zijn verblijf op het eiland Gomera, dat bij de kust van Marokko ligt.
Het album, dat de opvolger is van zijn debuut album "Blows Your Mind!" uit 2001 (Bad Afro Records), verscheen in een beperkte oplage van 1000 stuks op zwart vinyl en werd 8 september 2017 vooraf gegaan door de single "Flippertøs”, die digitaal werd uitgebracht.
Uffe speelt hierop ander andere: sitar, tablas, bansuri, viool, sologitaar en draailier.
Op 10 mei 2019 verscheen zijn tweede solo album "Triprapport", waarvan de single "Alting Er Eet" ("Everything Is One") op 8 maart 2019 is verschenen via Bad Afro Records en vermeldenswaardig is verder, dat het album in een beperkte oplage van 1500 stuks op zwart vinyl werd geperst en tevens als CD en digitale download werd uitgebracht en hij werd op deze uitgave bijgestaan door: Anders Kjaergaard - synthesizer, Peter Knudsen - lapsteel gitaar, Vicky Singh - sitar en tablas en Adam Dreisler - dwarsfluit.
Op 11 september 2020 verschijnt zijn album "Magisk Realisme" en als voorloper hiervan bracht Bad Afro Records op 8 mei 2020 het nummer "Lad Det Gå" als single uit.
Het album, dat net als andere uitgaven via Bad Afro Records wordt uitgebracht, bevat 10 nummers en wordt in een beperkte oplage van 1000 stuks op zwart vinyl geperst en is in een klaphoes gestoken.

Het album begint met de single "Lad Det Gå" en hierin laat Uffe me genieten van een schitterende uptempo song met psychedelische invloeden en deze wordt in de stijl van zijn band Baby Woodrose ten gehore gebracht en swingt dus als een trein (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en dit nummer wordt gevolgd door "I Mit Blod", een swingende pop song met invloeden van de jaren 60, die ruimtelijke geluiden heeft en hierbij is stil zitten geen optie.
Daarna volgen "Efterår", een prachtige pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, een dansbaar rtime heeft en door het gebruik van de trompet invloeden van Spaanse muziek bevat, "Caminoen", een mooie, vrij rustige, song met country invloeden, die een aanstekelijk meedein ritme heeft (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en het titel nummer "Magisk Realisme", een uitstekende rustige song, waarop Uffe zichzelf op gitaar begeleid .
In "Livet Skriger" laat Uffe me genieten van een swingende licht psychedelische song in de stijl van Baby Woodrose, in "Tornerose" krijg ik een fantastische psychedelische pop song te horen, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en in "Nede Ad Vejen" speelt hij een heerlijke aanstekelijke uptempo pop song, die een dansbaar ritme heeft.
Verder volgen "Stjernestøv", een uptempo pop song, die weer in de stijl van Baby Woodrose gespeeld wordt en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en "Dommedags Eftermiddag", dat met zware duistere tonen start, om na korte tijd over te gaan in een psychedelisch stuk muziek, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.

"Magisk Realisme" van Uffe Lorenzen is een lekker in het gehoor klinkende plaat, waarvan ik zeer genoten heb en ik kan liefhebbers van licht psychedelische muziek en de betere pop, deze schijf dan ook sterk aanbevelen.

1 opmerking: