maandag 28 september 2020

Review: Polska Radio One - Live In Oxygen Studio, 2015 (Trail Records, 2020) (Psychedelische Rock)

Polska Radio One werd in Ekaterinburg, Rusland opgericht door Fedya, Dima, Drew en Yura, die door Sasha vervangen werd.
In december 2012 bracht de band hun debuut single "Liquid Psych-Out vol.1" plus de EP "2012 Singles" digitaal uit, gevolgd in maart 2013 door de digitale single "New Space", die ook als gelimiteerde oplage op cassette verscheen.
Daarna kwam de digitale single "Bonra" in januari 2014 uit, waarna in maart dat jaar weer een digitale EP van de band werd uitgebracht.
In december 2013 verscheen het debuut album "Polska Radio One" zowel via het Amerikaanse Trail Records label als digitaal en in december 2014 kwam het digitale album "Mono" uit, waarna het Sulatron Records label in juni 2015 het tweede officiële album van de band op zwaar oranje vinyl uitbracht in een zeer gelimiteerde oplage van 500 stuks, getiteld "Early Broadcasts", waarvan het artwork door Lulu Artwork verzorgd is.
In 2016 verscheen de band met een nummer op de CD "Various Artists - Tripwave 2 Collection Of Modern Russian Psychedelic Music" en op 1 september 2020 bracht Trail Records het album "Live In Oxygen Studio, 2015", waarop 5 nummers staan, als digitale download uit.

Het album, dat op 12 mei 2015 te St. Petersburg werd opgenomen, begint met "Silver Hoof", waarin de band een geweldig uptempo psychedelisch nummer ten gehore brengt, dat tempowisselingen heeft en een aanstekelijk ritme bevat, waarna "Kraut" volgt en de band een schitterende mix van krautrock en progressieve rock met een terugkerend ritme in een gemiddeld tempo speelt, die iets over de helft van het nummer meer snelheid en acid rock invloeden krijgt.
Daarna volgt "Piton-Dub" en hierin zet Polska Radio One me een mix van progressieve rock en dub voor, die in een niet al tre hoog tempo gespeeld wordt en Hammond rock invloeden bevat.
In "Morosim" krijg ik een uitstekend nummer te horen, dat een eentonig terugkerend ritme heeft, dat licht hypnotiserend werkt en tegen het einde in een trager tempo wordt gespeeld en in "Organ In The Night" start de muziek met een terugkerend ritme in een niet al te hoog tempo, dat een licht hypnotiserend effect op me heeft en psychedelische invloeden bevat. 

"Live In Oxygen Studio, 2015" van Polska Radio One is een fantastisch digitaal album, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van psychedelische en progressieve muziek dan ook aanraden eens naar dit album te gaan luisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten