maandag 5 juli 2021

Review: The Devil's Staircase - The Devil's Staircase (Monfori Music, 2020) (Progressieve Rock)

The Devil's Staircase uit Chicago, Amerika, is een internationale band, die bestaat uit: Mattias Olsson Zweden) - drums, percussie en mellotron, Luis Nasser (Mexico/USA) - basgitaar en holophonics, Tim McCaskey (USA) - akoestische gitaar, Ramsés Luna (Mexico) - saxofoon, elektronica en midi wind en Aaron Geller (USA) - sologitaar.
de band bracht op 1 mei 2020 hun debuut album "The Devil's Staircase", dat 5 nummers bevat, als CD en als digitale download uit via Monfori Music.  

Het album begint met "Gravitation (Parts 1 & 2)", waarin The Devil's Staircase een fantastisch progressief rock nummer, dat tempowisselingen, invloeden van Pink Floyd ("One Of These Days") en jazz bevat en bij tijd en wijle swingt als een trein en gevolgd wordt door "Rule", een swingend progressief uptempo rock nummer met jazz en  symfonische invloeden.
Daarna volgt "Room 101", een schitterend swingend uptempo nummer met symfonische en lichte zigeuner invloeden en een aanstekelijk terugkerend ritme, dat tot beweging aanzet.
In "Morse ..--.." laat The Devil's Staircase me genieten van een geweldig swingend rock nummer, dat tempowisselingen heeft en invloeden van symfonische rock en folk bevat en in "Cantor's Dust" schotelt de band me een verrukkelijk nummer voor met psychedelische progressieve rock en folk invloeden, tempowisselingen een een terugkerend ritme.

"The Devil's Staircase" van The Devil's Staircase is een heerlijke plaat met uitstekende nummers, waarmee de band me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan iedere liefhebber van progressieve rock deze schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten