maandag 5 juli 2021

Review: Kiku Latte - Stories (AMS Records, 2021) (Progressieve Rock)

Kiku Latte uit Japan, werd in 2006 onder de naam Cichla Temensis als trio opgericht en bracht in 2007 de EP "Another Triangle" uit en in 2009  de EP "Affine Space", om in 2012 uit elkaar te gaan, waarna basgitarist Takumi Kokubu de band nieuw leven inblies.
Nadat de band hun derde EP "Fantasia" in 2019 had uitgebracht, veranderde de bandnaam en maakte Kiku Latte het debuut album "Stories", waarop 10 nummers staan, dat via AMS Records op 18 juni 2021 als CD en als digitale download is verschenen.
De band bestaat tegenwoordig uit: Takumi Kokubu - basgitaar, Shingo Yoshida - drums, Kazumi Suzuki - dwarsfluit, Hiroyuki Kato - sologitaar en Yusuke Akiyama - keyboards.

Het album begint met "Prologue", waarin Kiku Latte een kort stukje draaiorgel muziek speelt, dat gevolgd wordt door "Puppets", een verrukkelijk progressief rock nummer met tempowisselingen, waarin de band invloeden van folk, klassieke muziek, jazz en symfonische rock met elkaar verbindt en "Blanketed In Morning Fog", een prachtig nummer, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en lichte klassieke invloeden bevat.
Daarna volgen "The Maze", een swingend uptempo nummer met invloeden van progressieve rock, folk en jazz, dat tempowisselingen heeft, "My Story", een mooi rustig folk nummer en "The Encounter Suite", een schitterend nummer met invloeden van folk en progressieve rock, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en tempowisselingen heeft en tevens lichte klassieke elementen bevat.
In "Astral Wind" zet Kiku Latte me een rustig melodisch nummer voor, waarin de dwarsfluit de belangrijkste rol speelt en in "Turquoise Wind" krijg ik opnieuw een rustig stukje muziek te horen, dat klassieke invloeden heeft.
Verder volgen "Muzaki", een lekker in het gehoor klinkend nummer met een aanstekelijk ritme en melodische invloeden en de cover van het Focus nummer "House Of The King", waarin de band een eigentijdse uitvoering speelt, die verrassend goed klinkt.

"Stories" van Kiku Latte is een prima debuut album, dat vol uitstekende progressieve muziek staat, die gemixt met invloeden van klassiek en folk tot één geheel gesmeed worden en ik raad liefhebbers van dit genre dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten