zaterdag 24 juli 2021

Review: Solyst - Spring (Bureau B Records, 2021) (Krautrock)

Nadat hij 16 jaar als drummer van de band Kreidler actief was en talloze gast optredens had gedaan, vond Thomas Klein het tijd voor zijn solo carrière.
Thomas Klein drumt in de stijl van krautrock drummers als Jaki Liebezeit (Can), Klaus Dinger (Neu) en Mani Neumeier (Guru Guru).
Onder de naam Solyst bracht hij zijn eerste CD met gelijknamige titel in 2011 uit via het Bureau B Records label en deze kreeg in 2013 een vervolg, "Lead" geheten en daarop bespeelt hij ook nu weer alle instrumenten en in 2016 bracht hij het album "The Steam Age" via dat label.
Op 13 augustus 2021 verschijnt het album "Spring", dat 8 nummers bevat, via Bureau B Records als CD.

Het album begint met "Sheroes", waarin Solyst een schitterend krautrock nummer in en gemiddeld tempo speelt, dat een licht hypnotiserend terugkerend ritme bevat en enkele tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "Flex", een geweldig swingend rock nummer met een terugkerend ritme, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, aanzet tot dansen en tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "Thief", een heerlijk uptempo nummer met een aanstekelijk terugkerend ritme, dat swingt, waarbij stil zitten niet aan de orde is en "Flush", een nummer met een niet al te hoog tempo met experimentele en industriële invloeden, dat een terugkerend ritme bevat.
In "Hold" laat Solyst me genieten van een vrij langzaam nummer, dat een mix is van industriële en krautrock invloeden en een terugkerend ritme (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en in "Atlas" krijg ik een mix van drum 'n' bas en krautrock voorgezet, die een gemiddeld tempo heeft.
Verder volgen "Spiral", een fantastisch nummer met een terugkerend dansbaar ritme en krautrock invloeden, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een licht hypnotiserende werking heeft en het titel nummer "Spring", een uitstekend nummer met een niet al te hoog tempo, dat een terugkerend ritme heeft en tempowisselingen bevat.

"Spring" van Solyst bevat 8 verrukkelijke nummers met terugkerende ritmes en invloeden van krautrock, waar in vanaf de begintonen van genoten heb en ik raad iedere  liefhebber van dit genre deze schijf dan ook van harte aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten