maandag 5 juli 2021

Review: Resistor - The 5Th Season (Eigen Beheer, 2021) (Progressieve Rock)

Resistor uit Providence, Rhode Island, Amerika bestaat uit: Barry Farrands - drums en zang, Rob Winslow - basgitaar, Steve Unruh - zang, sologitaar, viool en dwarsfluit en Fran Turner - sologitaar en achtergrondzang.
De band bracht op 1 januari 2008 hun debuut album "Resistor" als digitale download uit en deze werd gevolgd door: "Rise" (1 mei 2010, dd), "Resistor Presents The Secret Island Band Jams" (1 april 2011, dd), "Resistor Live At Rosfest" (1 januari 2013, dd), "To The Stars" (1oktober 2014, dd), "Sideband Transmissions" (1 oktober 2016, dd), "Underground"(1 januari 2017, CD en dd), "Resistor Live from The Underground" (15 februari 2021, dd) en "The 5Th Season" (1 mei 2021, CD en dd) die in eigen beheer via Progrock.com's Essentials verscheen en 7 nummers bevat.

Het album start met "Winter", waarin Resistor een schitterende progressieve rock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die tempowisselingen en een aanstekelijk ritme heeft, dat halverwege tijdelijk verandert en de band de muziek enkele minuten in een rustig tempo speelt, om dan weer verder te gaan in hoger tempo, dat swingt en wordt gevolgd door "Saint Iris", een puike mix van progressieve rock en folkrock, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, waarbij lichte invloeden van de muziek van Jethro Tull hoorbaar zijn.
Daarna volgen "Seraphim", een prachtige melodische song met een gemiddeld tempo en "Cricket Season", een mooi kort instrumentaal nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme heeft.
In "Till Spirits Rise" laat Resistor me genieten van een geweldige progressieve rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en tempowisselingen bevat en in "Aurora" schotelt de band me een fantastische uptempo song voor met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en spacerock invloeden, dat aanzet tot dansen.
Als laatste nummer krijg ik "Falling Snow" te horen en hierin speelt de band een verrukkelijk instrumentaal uptempo nummer, dat swingt als een trein en vlak voor het einde in een rustig tempo verder te gaan.  

"The 5Th Season" van Resistor bevat 7 uitstekende progressieve rock nummers, waar ik vanaf de begintonen van genoten heb en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten