maandag 12 juli 2021

Review: Super Florence Jam - Super Florence Jam (Bird's Robe Records, 2021) (Rock)

Super Florence Jam uit Sydney, Australië, werd in 2006 opgericht en bestaat uit: Mike Solo - drums, Alex Tulett - basgitaar, Laurence Rosier Staines - sologitaar, zang en keyboards en Adam Krawczyk - zang en sologitaar.
De band bracht op 11 december 2009 hun debuut EP "Super Florence Jam" uit in een beperkte oplage van 500 stuks als CD en als digitale download.
Daarna volgden: "Slimmer Down" (gratis download nummer, 22 januari 2011), "SFJ Online Sampler" (digitaal album, 21 juli 2011), "We Always Knew It Would Come To This" (CD en digitale download, 26 augustus 2011) en nadat de band in 2014 voor een reünie weer bij elkaar gekomen was verscheen het album "You've Had It Too Easy For Too Long" (digitaal album, 28 augustus 2020), plus de CD back catalogus bundel, die in een beperkte oplage van 150 stuks verscheen met daarin de EP "Super Florence Jam", de EP "We Always Knew It Would Come To This" + de bonus CD "Fisticuffs" met moeilijk te verkrijgen jam opnamen, of een promo CD-r met diverse singles opnamen + de digitale download "You've Had It Too Easy For Too Long".
In het teken van het 10 jarige bestaan van het Bird’s Robe Records label, werd besloten de debuut EP "Super Florence Jam", waarop 6 nummers staan, opnieuw uit te brengen als CD en als digitale download.

Het album begint met "Ghetto Project Fabulous", een swingende uptempo rock song met invloeden van powerrock en tempowisselingen, die gevolgd wordt door "The Circle", een prachtige song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme.
Daarna volgen "Marcy", een heerlijke dansbare song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme en "Ten Years", een lekker in het gehoor klinkende pop song, die een dansbaar ritme heeft.
In "No Time" zet Super Florence Jam me een schitterende rock song voor, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, lichte invloeden van progressieve rock heeft en tempowisselingen bevat en in "No Man's Land", een fantastische rustige song, die een aanstekelijk ritme heeft en aanzet tot schuifelen.

"Super Florence Jam" van Super Florence Jam is een prima CD, die uitstekende songs bevat, waar ik va begin tot einde van genoten heb en ik kan liefhebbers van de betere pop en rock deze schijf dan ook aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten