zaterdag 24 juli 2021

Review: The Nerve - Audiodacity (Bird's Robe Records, 2021) (Heavy Rock)

The Nerve uit Bondi, Melbourne, Australië en Praag, Tjechië bestaat uit: Ezekiel Ox - zang, Glenn Proudfoot - sologitaar, Davarj Thomas - basgitaar en Lucius Borich - drums.
De band bracht op 1 mei 2013 hun debuut uit met het digitale nummer "Down There", dat op 26 augustus 2013 werd gevolgd door het digitale nummer "Respect", waarna op 15 november 2013 het debuut album "Audiodacity" volgde, dat als CD en als digitale download via Bird's Robe Records verscheen en op 16 juli 2021 bracht dit label het album, dat 9 nummers bevat, opnieuw uit.

Het eerste nummer van het album heet "14 Again", waarin The Nerve een uitstekende heftige uptempo rock song ten gehore brengt, die invloeden van stonerrock heeft en subtiele tempowisselingen bevat, waarna "Witness" volgt, swingende energieke uptempo rock song, die tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "Poser (First World Problems)", een snelle uptempo mix van hip hop en heavy rock, die swingt als een trein en "Be Myself", dat eveneens met hoge snelheid gespeeld wordt.
In "Excuse Me" zet The Nerve me opnieuw een uptempo rock song voor, die met hoge snelheid gespeeld wordt en in "There May Come A Time" is dat niet anders en gaat de band verder met het maken van hun uptempo rock.
Verder volgen "The Insight", nogmaals zo'n energieke rock song, "Down There", waarin de band nog steeds door gaat met het maken van uptempo rock songs en "Respect", dat ook nu weer in dezelfde stijl en snelheid wordt gespeeld.

"Audiodacity" van The Nerve is een energieke CD vol snelle heftige nummers, die helaas weinig variatie bevatten, maar desondanks klinkt de muziek gewoon lekker en ik raad liefhebbers van heavy rock en hardrock dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren, om zelf hun oordeel hierover te vellen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten