maandag 12 juli 2021

Review: Sun Of Grey - Outerworld (Kozmik Artifactz Records, 2021) (Stoner)

Sun Of Grey uit Colorado, Amerika, bestaat uit: Jim Merz - drums, Freddy Allen - basgitaar en zang en Ian Hopkins - sologitaar.
De band bracht in 2018 hun debuut single "Sun Of Grey" op 1 oktober 2017 als CD en als digitale download uit en deze werd op 30 oktober 2020 gevolgd door het digitale album "Outerworld", dat op 25 juni 2021 via Kozmik Artifactz Records werd uitgebracht als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op 180 gram zwart vinyl, als CD-r in een beperkte oplage van 100 stuks als eerste persing, als CD in een beperkte oplage van 300 stuks als tweede persing en als digitale download.

Het album, dat 6 nummers bevat, begint met "Dark Souls", waarin Sun Of Grey een heerlijke stevige stonerrock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die lichte melodische invloeden heeft en een terugkerend ritme bevat, waarna "Jar Of Leeches" volgt en de band een uitstekende rock song speelt, die een dansbaar ritme heeft.
Daarna volgen "Lucifer Smiled", een puike stevige song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, die halverwege van ritme verandert en een aanstekelijk swingend terugkerend ritme met lichte acidrock invloeden krijgt en het titel nummer "Outerworld", een geweldige stonerrock song met een gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme, dat tegen het einde van ritme verandert.
Verder hoor ik "Silent Screams", eveneens een stevige stonerrock song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo en "Disease", een vrij trage zware song met een terugkerend aanstekelijk ritme. 

"Outerworld" van Sun Of Grey bevat 6 stevige stonerrock nummers, die lekker in het gehoor klinken en door de terugkerende ritmes zo nu en dan een licht hypnotiserend effect teweeg brengen en ik raad liefhebbers van dit genre dan ook aan om deze prima schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten