maandag 12 juli 2021

Review: Feeling Of Presence - Of Lost Illusion (Tonzonen Records, 2021) (Post-Rock)

Feeling Of Presence uit Bayreuth, Duitsland, is het alias van multi-instrumentalist Andreas Hack van de band Frequency Drift, die zijn eerste solo album "Pieces (Hi Res 24 Bit Version)" op 3 september 2017 onder zijn eigen naam uitbracht en op 6 augustus 2021 brengt hij het album "Of Lost Illusion" via Tonzonen Records als LP in een beperkte oplage van 90 stuks op geel vinyl, als CD in een beperkte oplage van 200 stuks en als digitale download uit waarop hij wordt bijgestaan door Nerissa Schwarz (Frequency Drift) - elektrische harp en mellotron en Wolfgang Ostermann - drums.

Het album, dat 6 nummers bevat, start met "A Weird Form Of Darkness", waarin Feeling Of Presence een prachtig rustig nummer speelt, dat na enkele minuten iets meer snelheid krijgt en melodische invloeden heeft en enkele minuten voor het einde te verandert in een mooi rustig avant garde nummer met duistere invloeden.
Daarna volgen "Room Number 105", een schitterend nummer met een gemiddeld tempo, post-rock invloeden, tempowisselingen en een dansbaar ritme en het titel nummer "Of Lost Illussion", een heerlijk rustig nummer met een aanstekelijk dansbaar ritme en een lichte trieste ondertoon.
In "Fluorescent Detail" schotelt Feeling Of Presence me een puik nummer voor, dat een gemiddeld tempo heeft en een terugkerend dansbaar ritme bevat en in "Hollow Innocence" krijg ik een verrukkelijk post-rocknummer te horen, dat een terugkerend ritme heeft.
Het laatste nummer heet "Venus Transit" en hierin laat hij me genieten van een uitstekend nummer met een gemiddeld tempo, een terugkerend ritme, tempowisselingen en post-rock invloeden.

"Of Lost Illusion" van Feeling Of Presence is een prima plaat, die vol prachtige post-rock nummers staat en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten