zondag 10 april 2022

Review: Kodiak Empire - Silent Bodies (Bird's Robe Records, 2022) (Rock)

Kodiak Empire uit Brisbane, Australië bestaat uit: Benjamin Shannon - drums, Josh Engel - keyboards, Jacob Warren - basgitaar, Joseph Rabjohns - sologitaar en Bryce Carleton - zang.
De band bracht hun debuut EP "Urashima" op 29 mei 2015 uit als CD in een beperkte oplage en als digitale download en deze werd op 5 augustus 2016 gevolgd door hun album "Silent Bodies", waarop 6 nummers staan, dat als CD, als cassette in een zeer beperkte oplage van 30 stuks via Valley Heat Records en als digitale download verscheen en hierop wordt de band bijgestaan door saxofonist John Stefulj (track 1, 4 en 6), waarbij verder vermeldenswaardig is, dat het album op  29 april 2022 opnieuw is uitgebracht via Bird's Robe Records als CD en als digitale download.

Het album start met "Ocean And Sky", waarin Kodiak Empire een prima mix van alternatieve progressieve rock en experimentele muziek in een gemiddeld tempo speelt, die tempowisselingen bevat en deze wordt gevolgd door "Sun", een uptempo song, die dezelfde uitstraling als voorgaand nummer heeft.
Daarna volgen "Paso Doble", dat eveneens een soortgelijke uptempo song is, "Connochaetes", een geweldig heftig nummer met experimentele, heavy metal, punk en free jazz invloeden, dat in een hoog tempo wordt gespeeld.
In "Wild Swans" zet Kodiak Empire me opnieuw zo'n uptempo song voor, die invloeden van alternatieve progressieve rock heeft en een terugkerend ritme bevat en in "Hakbah" krijg ik een nogmaals zo'n uptempo song te horen, die enkele tempowisselingen heeft, maar in tegenstelling tot de meeste andere nummers een prachtig stukje piano muziek als einde heeft.

"Silent Bodies" van Kodiak Empire bevat 5 gelijksoortige uptempo rock nummers en een afwijkend stuk muziek, dat de EP het beluisteren meer dan waard maakt en ik raad liefhebbers van rock dan ook aan eens te gaan luisteren naar deze schijf en zelf hun oordeel hierover te vellen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten