zondag 3 april 2022

Review: Miriam Moczko - Heimat (Whalefish Records / Eigen Beheer, 2022) (Pop)

Miriam Moczko uit Arnhem, Nederland groeide op in Polen, verhuisde eerst met haar ouders naar West-Duitsland en later naar Nederland en begon met muziek op haar achtste jaar, door viool te leren spelen.
Ze speelde in enkele bands, deed optredens op festivals en podia en bracht diverse EP's uit, waarvan "Solo" de eerste was en deze werd op 2 juli 2009 als digitale EP uitgebracht, waarna "White Lies" (22 september 2011 CD EP en digitale EP), "Fat Moon" (24 november 2013 digitale EP) en "White Wall" (16 februari 2022 digitaal nummer) volgden en op 6 april 2022 verscheen haar eerste solo album "Heimat", waarop 11 nummers staan in eigen beheer en via Whalefish Records als CD en als digitale download.
Hierop wordt ze bijgestaan door de gastmuzikanten: Gijs Coolen - solo- en basgitaar en zang, Lavalu - piano en zang, Roosmarijn Tuenter - altviool, Annie Tanberg - cello, Mischa Porte - drums en percussie, Marianne Van Oldenburg - zang, Tobia Moczko - fagot en Mete Erker - saxofoon en bas klarinet.

Het album begint met het als single verschenen "White Wall", waarin Miriam Moczko een mooie mix van folk en pop in een gemiddeld tempo speelt, die een terugkerend ritme heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Cage", een vrij rustige song met een aanstekelijk ritme en een hoog meezing gehalte en "Brothers", een prima song met een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme.
Daarna volgen "Battered Ground", een song met wisselende tempo's en een aanstekelijk ritme, "Holy Father", een lekker in het gehoor klinkende pop song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en "Fallen Bird", een prachtige rustige folkpop song met een niet al te hoog tempo, die tegen het einde licht progressieve elementen krijgt toegevoegd.
In "Sweet Relief" zet Miriam Moczko me opnieuw een song in een vrij rustig tempo voor, die een enigszins trieste sfeer oproept door het gebruik van de strijkers, in "Endless Blue" krijg ik nogmaals een rustige song te horen, die een terugkerend ritme heeft en in "Horizon" schotelt Miriam me ook nu weer zo'n mooie vrij rustig song voor, die een terugkerend ritme heeft.
Verder volgen "Belong", een schitterende a-capella song en "Home", een uitstekende pop song met een aanstekelijk terugkerend ritme speelt, die een gemiddeld tempo en zang heeft, die vrolijkheid uitstraalt.

"Heimat" van Miriam Moczko is een goede CD met mooie vrij rustige pop songs, die ik liefhebbers van de betere pop kan aanraden eens te gaan beluisteren, om zelf hun oordeel hierover te vellen. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten