zondag 10 april 2022

Review: Strange Horizon - Beyond The Strange Horizon (Apollon Records, 2022) (Rock)

Strange Horizon uit Bergen, Noorwegen werd in 2017 opgericht en bestaat sinds 2018 uit: Lindesteg - basgitaar en Qvillio - sologitaar en zang en vanaf 2020 wordt het duo tijdens live optredens bijgestaan door de drummers Arntsen en Wergeland.
Op 2 november 2018 verscheen hun demo "Sonos Aestas MMXVIII", die op 26 januari 2022 gevolgd werd door de digitale single "The Final Vision" en op 6 mei brengt Apollon Records hun debuut album "Beyond The Strange Horizon", waarop 8 nummers staan, als LP, als CD en als digitale download uit.

Het album start met "Tower Of Stone", waarin Strange Horizon een schitterende progressieve rock song met een gemiddeld tempo speelt, die invloed heeft van de muziek van Lucifer Was en tempowisselingen bevat en een terugkerend ritme heeft en deze wordt gevolgd door "Fake Templar", een zwaar vrij traag nummer met enkele lichte invloeden van de muziek van The Stooges, dat een terugkerend ritme bevat.
Daarna volgen "The Final Vision", een heerlijke rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, die lichte melodische invloeden heeft en "Divine Fear", een 
melodische stoner song, die in een niet al te hoog tempo begint en een aanstekelijk ritme heeft, dat na enkele minuten over gaat in een snellere rock song, die swingt en enkele minuten later terugkeert naar het begin tempo en ritme.
In "They Never Knew" zet Strange Horizon me een geweldige uptempo rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme voor, waarbij stil zitten niet aan de orde is en in "Chains Of Society" krijg ik opnieuw een uitstekende uptempo song met een terugkerend dansbaar ritme te horen, die tempowisselingen bevat.
Verder volgen "Turning The Corner", een prachtige rustige song met een melodisch ritme en ingetogen gitaarspel en "Death In Ice Valley", een fantastische song met een gemiddeld tempo, die invloeden heeft van de muziek van Lucifer Was en tempowisselingen en een aanstekelijk dansbaar ritme bevat.

"Beyond The Strange Horizon" van Strange Horizon is een verrukkelijk debuut album, dat vol puike rock nummers staat, waar ik zeer van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van de betere rock deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten