zondag 3 april 2022

Review: Vast Conduit - Always Be There (Vast Music Conduit, 2022) (Symfonische Progressieve Rock)

Vast Conduit uit Livermore, Amerika bestaat uit: Will Jenkins - drums, Bill Jenkins - keyboards, Jeff Plant - basgitaar, Michael Harris - sologitaar, Jim Hurley - viool en Friel - zang.
De band bracht op 16 februari 2022 hun debuut album "Always Be There", waarop 11 nummers staan, via hun eigen Vast Music Conduit label als CD en als digitale download uit.

Het album begint met "Barrier" waarin Vast Conduit een schitterende progressieve symfonische rock song in een gemiddeld tempo speelt, die invloeden van de jaren 70 bands bevat en tempowisselingen heeft en deze wordt gevolgd door "Soul Tuck", een geweldige uptempo symfonische rock song met progressieve rock invloeden, die swingt als een trein.
Daarna volgen het titel nummer "Always Be There", een fantastische rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend licht hypnotiserend ritme, waarbij de zang lichte overeenkomsten vertoont met die van Sting, "Endless Days", een verrukkelijke song met een gemiddeld tempo en jazzrock invloeden, die aanzet tot dansen en "Too Busy", een swingend uptempo instrumentaal nummer, waarin de band jazzrock en symfonische invloeden aaneen smeedt, waarbij stil zitten geen optie is.
In "Odessa" laat Vast Conduit me genieten van een swingende rock song met een terugkerend dansbaar ritme en tempowisselingen, in "500 Miles" krijg ik een puike mix van progressieve blues en rock in een gemiddeld tempo te horen, die symfonische invloeden en tempowisselingen heeft en in "Philly Etymology" schotelt de band me een prima instrumentaal uptempo stukje jazz voor, dat swingt.
Verder volgen "Early Eclipse", een mooie symfonische song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, subtiele tempowisselingen en jazzrock invloeden, "Of A Feather", een uitstekend instrumentaal symfonisch nummer met een aanstekelijk ritme en "Wesley Save Us", een lekker in het gehoor klinkende uptempo rock song met een swingend ritme en symfonische invloeden.

"Always Be There" van Vast Conduit is een schitterend debuut album, dat vol heerlijke progressieve symfonische rocknummers staat, waar ik zeer van genoten heb en deze schijf is dan ook een 'must' voor liefhebbers van dit genre.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten