zondag 27 november 2022

Review: Falling Floors - Falling Floors (Riot Season Records / Echodelick Records, 2022) (Progressief / Psychedelisch)

Falling Floors Engeland is een trio, dat bestaat uit: Colin Greenwood - drums, Harry Wheeler - basgitaar en keyboards en Rob Herian - sologitaar en zang.
De band is tijdens de pandemie ontstaan uit de bands Early Mammal, The Family Elan en No Sorrows en nam hun debuut album "Falling Floors" op te Hebden Bridge, dat in het district Calderdale, West Yorkshire ligt.
Op 2 december brengt Riot Season Records hun album, dat 7 nummers bevat, uit als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op doorzichtig vinyl en als digitaal album.

Het album "Falling Floors" start met "Infinite Switch", waarin Falling Floors een fantasrtische licht psychedelische folk pop song in een gemiddeld tempo speelt, die na enkele minuten een hypnotiserend terugkerend ritme krijgt, waardoor ik in een lichte trance raak en dit nummer wordt gevolgd door "Interlude 1 (Making A Scene)", een kort nummer, dat experimenteel klinkt en een niet al te hoog tempo bevat en "Ridiculous Man", een geweldig licht psychedelisch nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
Daarna volgen "Interlude 2 (Negotiations)", een kort nummer, waarin overleg van de bandleden klinkt, dat op de achtergrond vervormde geluiden bevat, "Flawed Theme", een zwaar traag nummer, dat invloeden van stoner en doom heeft en "Interlude 3 (Going Quietly)", een kort nummer, dat eveneens zwaar en traag klinkt.
In "Elusive And Unstable Nature Of Truth" zet Falling Floors me een bijna 19 minuten durend uptempo nummer voor, dat tempowisselingen, invloeden van stoner en progressieve rock heeft en een terugkerend ritme bevat en na enkele minuten over gaat in een prachtig rustig melodisch stuk muziek met lichte psychedelische invloeden en een terugkerend ritme.

"Falling Floors" van Falling Floors is een verrukkelijke plaat, waarop schitterende progressieve en psychedelische nummers staan en ik heb hier dan ook zeer van genoten en kan iedere liefhebber van deze muzieksoorten deze schijf van harte aanbevelen.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten