zondag 6 november 2022

Review: Nix & The Nothings - Here Goes Nothing! (Apollon Records, 2022) (Garagerock)

Nix & The Nothings uit Bergen, Noorwegen bestaat uit: Nicolai Hervik Olsen - ritmegitaar en zang, Andri Szarvas - basgitaar, Julia Flo Galaasen - zang, Daniel Rognes - orgel, synthesizer en percussie en Torgrim Kvestad Nåmdal - drums.
De band brengt op 18 november 2022 hun debuut album "Here Goes Nothing!" uit via Apollon Records en dit verschijnt als LP in een beperkte oplage van 250 stuks op wit vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitaal album.

Het album, dat 10 nummers bevat, start met "Caveyard", waarin Nix & The Nothings een uitstekende uptempo garagerock song met een terugkerend tempo speelt, die een aanstekelijk ritme heeft en gevolgd wordt door "Why", een swingende uptempo song, die aanzet tot dansen en "Good For Nothing", een garagerock, die met hogesnelheid mijn gehoorgang in gespeeld wordt en swingt als een trein.
Daarna volgen "Dont Wanna Walk", eveneens een schitterende uptempo garagerock song met een terugkerend ritme, "All Night Long", een song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, waarbij stil zitten geen optie is en "Too Many Bugs", een verrukkelijke rock song, die een gemiddeld tempo bevat en rhythm & blues invloeden heeft en swingt.
In "Mushroom Baby" schotelt Nix & The Nothings me weer een uptempo song voor, die een aanstekelijk ritme heeft, dat beweging oproept en in "No Ghosts" krijg ik een geweldige rock song in een niet al te hoog tempo te horen, die licht psychedelische invloeden heeft en een terugkerend ritme bevat.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Verder volgen "Movin On", een uptempo song met een hoog meezing gehalte en een enigszins commercieel tintje en "Here Goes", een prachtige pop song met een vrij rustig tempo, die een hoog meedein gehalte en een aanstekelijk ritme heeft.

"Here Goes Nothing!" van Nix & The Nothings staat vol fantastische garagerock en swingt vanaf de begin tonen en ik raad elke liefhebber deze schijf dan ook zeer aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten